ועכשיו מחכה שתסתיים ההתססה ונעבור לבקבוק :)[ההודעה נערכה על-ידי ZxoR ב-02/07/2013 12:44:17]
ראשי > דיבורים > הבירה שלי קיץ 2013
תהיה גבר ותשמור לי איזה בקבוק, פעם שעברה לא יצא לאף אחד מאיתנו לטעום את עבודת האומנות שלך...
כמה עלו הכלים,מה כמות התוצר,וכמר זמן הכנה?
אם אני זוכר נכון,הבעירה מוכנה לשתייה רק לאחר 3 חודשים =\
כמה עלו הכלים,מה כמות התוצר,וכמר זמן הכנה?
אם אני זוכר נכון,הבעירה מוכנה לשתייה רק לאחר 3 חודשים =\
הכלים נקנו לפני שנה אז אני לא זוכר עלות. אבל הרבה האמת אבל שווה את זה. התוצר הוא 20 ליטר אך ניתן להכין בעזרת הכלים האלו גם 23 ליטר. 3 שבועות לא חודשים זה הולך ככה:
יום בישול 1
שבוע תסיסה
יום פיקוק אחד
שבועיים הגזזה בבקבוקים
התהליך מהנה וכיף ועושה ריח מרעיב ומצמיא לבירה חחחח
קווסט: אני מהפלאפון לא תאמין כמה זמן לקח לי להעלות תתמונות האלה ולהכניס אותן לאשכול. להקטין זה אפילו לא אופציה מכאן. אולי בבית בסופש חח
בעקרות 150 ככה אבל זה תלוי מה אתה קונה. אני גם עשיתי קנייה של בקבוקים שזה לא חובה כי אפשר לאסוף ולנקות משומשים. אז עלה לי יותר...
או שאתה אוטם עם שעם ?
או שאתה אוטם עם שעם ?
פקקים זה חלק מהתקציב שהבאתי, נכנס בתוך ה150 שאמרתי. מכשיר פיקוק נכנס בציוד שקניתי לפני שנה שאיתו אני עובד. זוהי ערכה שלמה להכנת בירה כולל 2 דלאי התססה, משוט לערבוב, הידרומטר, משורה, מד חום, שקית בישול, ברזים לדלאים, שסתום חד כיווני להתססה, פוקק, צינור לברזים, מקל מילוי, מכסים אטומים לדלאים כשמכסה אחד מחורר בשביל השסתום החד כיווני להתססה. בקיצור יש הכל...
אז התחלנו לחטא את הבקבוקים בעזרת אקונומיקה. שזה טוב ויפה אבל דורש אחרכך הרבה ניקוי.
לאחר שהשרינו את כל הבקבוקים מלאים באקונומיקה שטפנו את כולם 3 פעמים בדרכים שונות. פעם אחת בעזרת צינור מים, מילאנו את הבקבוק ושפכנו ככה מספר פעמים לכל בקבוק. לאחר מכן השתמשנו במכשיר לחיטוי בקבוקים כדי להעביר עוד 2 זרמי מים חזקים לתוך כל בקבוק. ולאחר מכן עם צינור מילאנו ורוקנו שוב פעמיים כל בקבוק. הבקבוקים יובשו במתקן מיוחד לייבוש בקבוקים ושם גם שטפנו אותם חיצונית במקלחת.
בחזרה לבירה. העברנו את הבירה מיכל בעזרת צינור על מנת לסנן משקעים, שפיה..
והתחלנו לבקבק!
והתוצאה לפניכם:
בעוד שבועיים הבירה תהיה מוגזת ומוכנה לשתייה :) אז נחכה שבועיים....