Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > דיבורים > הבירה שלי קיץ 2013

02/07/2013 12:39:14 ZxoR
אההההה אז מי שזוכר לפני שנה וחודש הכנתי בירת אייל ויצאה טובה. אז עכשיו היה לי קצת שחרור לחץ בצבא והתפנה לי זמן אז קניתי חומרים והכנתי פילזנר :)













ועכשיו מחכה שתסתיים ההתססה ונעבור לבקבוק :)[ההודעה נערכה על-ידי ZxoR ב-02/07/2013 12:44:17]
02/07/2013 15:33:45 Lance
חזרת להכנת בירה ? מזל טוב ! עכשיו רק נשאר לחזור לפירו והכל יהיה מעולה בדיוק כמו לפני הגיוס הנוראי.
תהיה גבר ותשמור לי איזה בקבוק, פעם שעברה לא יצא לאף אחד מאיתנו לטעום את עבודת האומנות שלך...
02/07/2013 19:22:15 AL-GATO
יפה!

כמה עלו הכלים,מה כמות התוצר,וכמר זמן הכנה?
אם אני זוכר נכון,הבעירה מוכנה לשתייה רק לאחר 3 חודשים =\
02/07/2013 19:54:16 quest
זמן להכין בירה יש אבל זמן לערוך את התמונות לגודל נורמאלי אין? בעעע
02/07/2013 20:56:28 ZxoR
:יפה!

כמה עלו הכלים,מה כמות התוצר,וכמר זמן הכנה?
אם אני זוכר נכון,הבעירה מוכנה לשתייה רק לאחר 3 חודשים =\
הכלים נקנו לפני שנה אז אני לא זוכר עלות. אבל הרבה האמת אבל שווה את זה. התוצר הוא 20 ליטר אך ניתן להכין בעזרת הכלים האלו גם 23 ליטר. 3 שבועות לא חודשים זה הולך ככה:
יום בישול 1
שבוע תסיסה
יום פיקוק אחד
שבועיים הגזזה בבקבוקים

התהליך מהנה וכיף ועושה ריח מרעיב ומצמיא לבירה חחחח


קווסט: אני מהפלאפון לא תאמין כמה זמן לקח לי להעלות תתמונות האלה ולהכניס אותן לאשכול. להקטין זה אפילו לא אופציה מכאן. אולי בבית בסופש חח
03/07/2013 00:58:08 AL-GATO
אוקי,ואחרי הכלים,כמה עלות החומרים השוטפים?
03/07/2013 12:07:04 ZxoR
:אוקי,ואחרי הכלים,כמה עלות החומרים השוטפים?
בעקרות 150 ככה אבל זה תלוי מה אתה קונה. אני גם עשיתי קנייה של בקבוקים שזה לא חובה כי אפשר לאסוף ולנקות משומשים. אז עלה לי יותר...
03/07/2013 16:27:42 profess0r
מה עם פקקים ומכשיר פיקוק ?
או שאתה אוטם עם שעם ?
03/07/2013 20:41:51 ZxoR
:מה עם פקקים ומכשיר פיקוק ?
או שאתה אוטם עם שעם ?
פקקים זה חלק מהתקציב שהבאתי, נכנס בתוך ה150 שאמרתי. מכשיר פיקוק נכנס בציוד שקניתי לפני שנה שאיתו אני עובד. זוהי ערכה שלמה להכנת בירה כולל 2 דלאי התססה, משוט לערבוב, הידרומטר, משורה, מד חום, שקית בישול, ברזים לדלאים, שסתום חד כיווני להתססה, פוקק, צינור לברזים, מקל מילוי, מכסים אטומים לדלאים כשמכסה אחד מחורר בשביל השסתום החד כיווני להתססה. בקיצור יש הכל...
12/07/2013 16:04:27 ZxoR
טוב אז היום המשכנו את העבודה ולקח לנו 4 וחצי שעות אינטנסיביות. אבל זה שווה את זה כי זה יום העבודה האחרון ביצירת הבירה. הביקבוק!

אז התחלנו לחטא את הבקבוקים בעזרת אקונומיקה. שזה טוב ויפה אבל דורש אחרכך הרבה ניקוי.


לאחר שהשרינו את כל הבקבוקים מלאים באקונומיקה שטפנו את כולם 3 פעמים בדרכים שונות. פעם אחת בעזרת צינור מים, מילאנו את הבקבוק ושפכנו ככה מספר פעמים לכל בקבוק. לאחר מכן השתמשנו במכשיר לחיטוי בקבוקים כדי להעביר עוד 2 זרמי מים חזקים לתוך כל בקבוק. ולאחר מכן עם צינור מילאנו ורוקנו שוב פעמיים כל בקבוק. הבקבוקים יובשו במתקן מיוחד לייבוש בקבוקים ושם גם שטפנו אותם חיצונית במקלחת.



בחזרה לבירה. העברנו את הבירה מיכל בעזרת צינור על מנת לסנן משקעים, שפיה..



והתחלנו לבקבק!




והתוצאה לפניכם:


בעוד שבועיים הבירה תהיה מוגזת ומוכנה לשתייה :) אז נחכה שבועיים....
13/07/2013 20:58:42 ttpy
נראה איכותי מאוד,שאפו!
14/07/2013 22:18:15 ice_maniac
בירה, אביסטינקי, על האש
22/07/2013 12:50:46 quest
חכו בסבלנות עד אוגוסט ואני בפנים גם.
28/07/2013 12:59:23 ZxoR
מי שרוצה לקבל את המשך התמונות שיסתכל בפייסבוק שלי. אלה תמונות אישיות ולכן לא אוכל לפרסם אותן כאן.
עמודים: 1