Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > סאמגון, משקה אלכוהולי מסורתי.

10/10/2012 15:31:22 tal13579
יש כאן אנשים שמתעסקים עם זה? ההכנה דיי פשוטה ומהנה את האמת..
12/10/2012 17:49:58 tal13579
אף אחד כאן לא מכין/הכין/רוצה להכין אלכוהול ביתי?
12/10/2012 17:58:23 Lance
אבא שלי פעם הכין, אבל זה היה בתקופה שברית המועצות עוד היתה קיימת. אני חשבתי ממש לא מזמן לזקק, זה לא תהליך מסובך יתר על המידה, סיר לחץ וצינור נחושת אבל איכשהו נטשתי את זה.

אגב, דרך יעילה להפטר מהמתנול היא פשוט לשפוך את הרבע כוס הראשונה של הזיקוק, היא מכילה את רוב המתנול.[ההודעה נערכה על-ידי Lance ב-12/10/2012 18:18:52]
12/10/2012 18:47:03 ZxoR
התעניינתי פעם, אבל אין לי מה לעשות עם זה והתהליך מסובך ומסוכן... העדפתי לוותר על התענוג.
12/10/2012 19:05:26 profess0r
מסוכן אם אתה לא יודע מה לעזאזל אתה עושה ולא נוקט אמצעי זהירות מתאימים, בדיוק כמו בפירוטכניקה ובהרבה תחומים שונים בחיים.

יצא לי מספר פעמים להכין עם סבא שלי ברוסיה, יש לסמגון כמה יתרנות ענקיים על פני וודקה, הוא קל ומהיר להכנה, אפשר ממש בקלות להתאים את הטעם שלו לבחירה האהובה עליך והוא הרבה הרבה הרבה יותר זול. אפשר ליצר ליטר במחיר של נגיד 35 רובל בעוד שוודקה רגילה ממש לא משהו מיוחד תעלה לפחות 270 רובל לליטר. שלא לדבר על המחירים של האלכוהול בישראל, זאת בכלל שחיטה.

וכמו שלאנס אמר, סיר לחץ!
15/10/2012 14:54:44 ice_maniac
שמתי שאפשר להעביר דרך פחם פעיל אבל לא יודע מה היעילות, וכל זורקים את ראש הזיקוק וזנב הזיקוק. אני אישית לא הייתי ממליץ לזקק לבד, באמת שזה דורש ידע
18/10/2012 19:26:00 AL-GATO
חברה,במקום לבלבל תמח מישהו מוכן לעלות מדריך?
22/01/2013 02:10:51 tal13579
לא צריך שום פחם.. תהליך פשוט, חצי מבתי האב ברוסיה מזזקים לבד ככה שהתהליך לא קשה..
פשוט זורקים את הראש (השוט הראשון אחרי הזיקוק).
קצת באחיחור אבל עדיין מדריך ישן בעברית
:
ברמת העיקרון התהליך עצמו מבוסס על התססת שמרים באמצעות סוכרים לקבלת אלכוהול.

התהליך הכללי מתחלק ל2 חלקים עיקריים:
---- התססת השמרים ויצירת התערובת שנקראת ברוסית בראגה, .(בעברית בכלל אין לזה שם לצערי :/)
הברגה נראית בערך כמו פה:
http://beersfan.ru/upload/blogs/8cae...5f7cc2.jpg.jpg

---- זיקוק הברגה, כדי להיפטר מכול הזבל והשמרים ולקבל רק את האלכוהול והמים נקיים. בעיקרון זה תלוי בזיקוק , אבל מקבלים משקה בריכוז אלכוהול גבוה
בדרך כלל של בערך 60-90% אלכוהול, שאפשר למהול אותו במים לקבלת 40% כמו בוודקה, תזכרו שמ70% ומעלה אלכוהול הוא דיי דליק! ככה שזהירות זה חשוב תמיד.
על תהליך הזיקוק אני יפרט בחלק השני, אם יהיה לכך דרישה, בכול זאת זה תהליך לא קשה למי שיש ידיים לבנות מתקן זיקוק קטן, ואפשר למצוא הרבה מידע באינטרנט.
ככה נראה תוצר הזיקוק שכולם מכירים בצורה כזאת או אחרת:

יצרת הבראגה, התסיסה.
לשם כך נצטרך כלי קיבולת מזכוכית (זכוכית בשביל המסורת), סוכר רגיל, שמרים יבשים רגילים, ומים (טובים).
בתור התחלה נכין את כלי הקיבולת, כפי שידוע לכם או לא, שמרים לא אוהבים חמצן, ולכן אנחנו אמורים לתת לכמה שפחות חמצן להגיע למיכל בתהליך עצמו,
אך אסור לשכוח כי גזים רבים נוצרים בתהליך התסיסה ככה שלסגור עם פקק לגמרי גם לא ילך, לשם כך נצטרך לאלתר קצת,
הכי טוב זה לעשות חור בפקק המיכל ולחבר אליו צינור מגומי, ואת הצינור להכניס לתוך בקבוק מים, כך הגזים יפלטו דרך המים, אבל חמצן לא יכנס למערכת
כמו שמודגם טוב כאן, אפשר גם פשוט לסגור באופן רופף עם פקק, קצת פחות טוב אבל..
http://beersfan.ru/upload/blogs/8cae...5f7cc2.jpg.jpg
אחרי שהכנו את המיכל, נכניס לתוכו לפי פרופורציה,קודם כול ליטר מים חמים, ואז נכניס 200 גרם סוכר וניתן לו להתמוסס, לאחר מכן, אחרי שהמים קצת
התקררו, אבל עדיין קצת חמימים, נכניס גם חצי חבילה קטנה של שמרים (בערך 7 גרם),( כמובן שאם אתם רוצים לעשות יותר מליטר אחד אז פשוט תכפילו את כול הכמויות.)
ועכשיו תערבבו בעדינות טוב טוב את הכול ותסגרו את הכלי, ועכשיו יתחיל החלק המעניין, יתחילו ממש להיווצר בועות והכול יתחיל לחיות שמה בפנים..
ככה אתם אומורים לשמור על זה הרחק מאור יום ובטמפ של בערך 27-32 מעלות למשך כ7-10 ימים.. עד אשר אין כמאת היווצרות בועות..
אחרי כ10 ימים השמרים יסיימו לאכול את הסוכר ויפיקו אלכוהול, האלכוהול שהם יפיקו ברגע שהוא מגיע לכ15% הורג אותם.. ככה שבגלל זה בעצם תהליך התסיסה נפסק..
לאחר מכן בא תהליך הזיקוק, שכפי שאמרתי מיועד להוצאת האלכוהול מהתמיסה הצהובה הזאת.. כדי להיפטר מהשמרים ומכול מה שמסביב..
כמו שאמרתי, על התהליך הזיקוק אני יספר בפעם אחרת באם יהיה ביקוש, בכול מקרה ישנם מספיק מקורות מהאינטרנט לעניין.
מקווה שתהנו, ובלי שטויות חח , תזכרו שאלכוהול ברמה של 70% משכר בצורה הרבה יותר אגרסיבית מוודקה רגילה.
ככה שהכול בפרופורציות. תהנו.[ההודעה נערכה על-ידי tal13579 ב-22/01/2013 02:11:43]
22/01/2013 20:31:13 ice_maniac
ניסית להכין?
אגב השמרים של האפיה בבית פולטים יותר פחמן דו חמצני מאשר אלכוהול אז האחוז איתם נע סביב ה4 אחוז. אבל ניתן להזמין מחול או לקנות בארץ שמרים של יין כדי להגיע ל 15% וזה גם מומלץ.
עמודים: 1