Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > צ’יפס מהיר וקל

24/09/2012 01:07:34 ZxoR
כל מי שאכל אצלי אי פעם יודע שאני מכור לצ’יפס. בזמן האחרון הפסקתי לקנות והתחלתי להכין כמו שצריך. יש לי הרבה מתכונים, מכאלה מהירים ועד לכאלה שלוקחים 24 שעות להכנה אבל מה שאני ילמד היום זה צ’יפס מהיר, קל וטעים בטירוף. זמן ההכנה הוא 30 דקות מקסימום אם עובדים כמו שצריך, לכמות גדולה מאוד.

קודם כל, תכינו לעצמכם את הכלים הבאים:
1. קרש חיתוך
2. צלחת קטנה
3. סכין גדולה
4. צ’יפסר ב150 מעלות
5. כלי עמוק עם מים קרים ונקיים
6. קולפן
7. לבחירתכם: חותך צ’יפסים, אפשר גם בלי.
8. נייר סופג

ואת המצרכים הקולינריים:
1. תפוחי אדמה (יש תפוחי אדמה מיוחדים לטיגון, אבל זה לא חובה)
2. מלח

תכינו לעצמכם את איזור העבודה, אני מסדר את הדברים ככה, כאשר אני מתחיל מקילוף על הקרש חיתוך, עובר לחיתוך על הצלחת ומשם הישר למים הקרים:


זה הכלי עם המים, זה כלי של מיקסר:


זה חותך הצ’יפסים שלי, מאיביי....


ונתחיל.

ראשית, קלפו את תפוח האדמה:


עכשיו, חתכו את הראשים כדי שתפוח האדמה יהיה מעט יותר מרובע:


ועכשיו, נעבור לחיתוך, אני בשלב הזה עובר לצלחת:


וכעת, נחתוך!


אם אין לכם חותכן כזה, תקנו או שתחתכו ידנית לצ’יפסים... זה קל מאוד ודי מהיר גם בלי כלי.

עכשיו, זאת העבודה הקשה היחידה בעסק הזה. קחו את הזמן ותתחילו לחתוך ולחתוך ולחתוך... עד שתגיעו לכמות הרצויה.







זהו יש מספיק בשבילי.
עכשיו, על תפוחי האדמה יש עמילן, אנחנו לא רוצים אותו... נתחיל ללוש קצת את החתיכות בתוך המים כדי שהעמילן ישתחרר למים, ונראה שהמים מעט עכורים כעת:


אז הגיע הזמן לסנן את המים החוצה:


כעת, נשאיר את הצ’יפסים להתייבש מהמים למשך 8-10 דקות, אני שם את המסננת מעל הכיור או מעל הכלי הקודם שלהם:


בזמן שזה מתייבש, נשים תצ’יפסר להתחמם ל150 מעלות:


בינתיים שאתם מחכים, תראו כמה החתול שלי מתוק:


השמן חם, התפוחי אדמה יבשים וזה הזמן למלא אותם בשמן! קדימה לצ’יפסר:



עכשיו, כל מעט זמן תוציאו קצת מהשמן וכשתראו צבע שאתם אוהבים כמו זה לדוגמא:


תוציאו אחד לטעום, שימו אותו בנייר סופג תעשו פוו ותטעמו:


טעים? מוכן, לא טעים? חכו עוד קצת.
אני חיכיתי עוד קצת והגעתי לצבע הזה:


כאן זה היה ממש טעים.
טוב, עכשיו לפני שנוציא, מוציאים את השמן מעט לתוך הצ’יפסר, ככה:


אני ממליח את הצ’יפסים כשהם עוד במסננת של הצ’יפסר, אני שם קצת מלח למעלה מערבב ושוב ושוב ושוב ככה בערך 3 פעמים עד שכולם תופסים מלח במסננת, בנוסף אני שם גם מעט מלח על הצלחת של הצ’יפס:


טוב עכשיו תכינו מגש עם נייר סופג, שימו את הצ’יפס ותנו לו להתקרר מעט, כשזה קר זה טעים יותר:


זהו, אתם כעת רשמית בעלי צ’יפס אמיתיים.
24/09/2012 01:10:50 Lance
אמרנו חמישי ? חמישי אנחנו אצלך.
ניקית את הפילטר אגב או שזה פיש אנד ציפס במתקן אחד ?
24/09/2012 01:12:35 ZxoR
הפילטר מלוכלך כמו שאני אוהב אותו, ככה הוא מריח טוב.
24/09/2012 01:22:21 Lance
אבוי...
בכל מקרה, מה שרציתי לשאול איך הם יוצאים בהשוואה לקנויים ? או שאם עושים טיגון עמוק כמעט ואין הבדל בכל מקרה ?
24/09/2012 01:25:06 ZxoR
במתכון הזה, הם לא יוצאים דומים לקנויים, אפשר לראות אפילו הצבע שונה. אבל טעימים הרבה יותר מקנויים.
אם אתה רוצה להכין כמו קנויים, אני יכול לעשות מדריך גם לזה. זה יכול לקחת בין 6-24 שעות. יש לי המווון מדריכים. זה המתכון הכי טוב כי הוא גם טעים וגם מהיר.
24/09/2012 01:29:48 Lance
אצלי הבעיה שאין לי ציפסר. יש לי רשת מיוחדת לטיגון עמוק הבעיה שאין לי כיריים חשמלים ואי אפשר לשמור על טמפרטורה ולכן השמן רותח והכל עף לעזאזל. לא נעים. אני צריך למצוא חומר כלשהו שנקודת הרתיחה שלו קרובה לכמה שצריך לטיגון כדי לשמש כמעיין "אמבט שמן"[ההודעה נערכה על-ידי Lance ב-24/09/2012 01:32:35]
24/09/2012 01:49:32 ZxoR
שכחתי לכתוב באשכול אבל לפי מה שאני בדקתי שמן על הגז מגיע ל156 מעלות על הכיריים הבינוניות אצלי, שזה טמפרטורה מעולה. מה שאומר שלא חובה צ’יפסר רק צריך למצוא את הכיריים הנכונות.
24/09/2012 23:08:27 ice_maniac
איזה רעב עשית אותי, ZXOR ראיתי מתכון ביוטיוב לנאגטס צמחוני.
יום אחד צריך להיפגש, להביא בגטים להוציא להם את הפנים למי שרוצה, לעשות בגט עם צ’יפס וסלטים(כרוב אדום, סלט ירוק.... וכו’) ונוסיף שקשוקה, המהדרין מוסיפים קבנוס
25/09/2012 00:27:45 ZxoR
וואי וואי, אייס מניאק יא שף! חוץ מקבנוס אני חושב שיש לי תוכניות למחר, אני קונה באגט!
10/10/2012 15:28:01 tal13579
לפי איך שזה נראה זה מה שנקרא ציפס ל"פלאפל" שזה גם אפשרות למי שאוהב.
ציפס צרפתי אמיתי מכינים בשיטת 2 השלבים..
בהתחלה מתחילים עם חתיכות תפוחי אדמה מוקפאות ושטופות, זורקים אותם לשמן לכמה דקות בחום בינוני, עד שהם מקבלות צבע חיוור והם נעשות גמישות.
לאחר מכן מקפיאים אותם שוב ואז זורקים לשמן חם, ככה מקבלים ציפס קריספי מאוד עם מרקם שמזכיר פירה בפנים..
עמודים: 1