Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > דיבורים > בירה ביתית

30/01/2012 06:58:41 kivzy
טוב אז היה על זה הרבה דיבורים איך מכינים בירה ביתית
משהו ניסה?
זה קשה?
טעים?
מחירים?
ספרווווו...
30/01/2012 09:33:50 ורנון
פעם ניסיתי להכין mead זה יצא פשוט מזעזע

אני זוכר שהיה מישהו במיפגש שהיה מכין...
30/01/2012 14:32:54 ice_maniac
יש לי ידע בהכנת משקאות, בירה לא ניסיתי עדיין בגלל הסיבה שצריך כשות ולתת כדי להכין. ברמת העיקרון אתה צריך שמרים לבירה(אחוז אלכוהול נמוך ותסיסה חזקה)
הכלים צריכים להיות נקיים מאוד ומחוטאים, החומרים לא נגישים, חשבתי לקנות לתת ממאפיה שיעלה לי יותר זול אבל זה נראה לי בסוף הרבה עבודה למשהו שאין לו יותר מדי משחק ולא שווה את ההשקעה רוב הפעמים
30/01/2012 16:10:13 devil kide
אחד
שתיים ?
ואחרון חביב-נושא שאתה פתחת ?
[[/b
30/01/2012 18:33:32 ice_maniac
חחחחחחחחחחחחח מ2006 אתה חושב לעשות את זה?
לך על זה.... זה הטיול שלך
30/01/2012 19:16:20 ZxoR
ice_maniac - תשקיע ביין שלך, לא צריך יותר מזה =)
30/01/2012 19:29:59 ice_maniac
יש שמרים בעיקרון רק צריך למצוא זמן ולחשוב :)
30/01/2012 19:35:43 Lance
חייב להודות שגם אני חשבתי לעשות את זה. אני די בטוח שאפשר להשיג את החומרים בכל מני חנויות טבע וכדומה, אבל יש לי בעיה בקשר ל-2 דברים. ראשית, חשבתי להשתמש בדלים גדולים כמו של צבע, יש לי כמה כאלו די נקיים אבל אני לא בטוח איך אני יצליח לחטא אותם. שנית, כל הקטע של השסתום אוויר חד כיוני מטריף אותי, לא יודע מאיפה אני ישיג את זה עכשיו בלי לנסוע ללוי הסחטן או מקום רחוק אחר.
30/01/2012 19:50:14 devil kide
:חייב להודות שגם אני חשבתי לעשות את זה. אני די בטוח שאפשר להשיג את החומרים בכל מני חנויות טבע וכדומה, אבל יש לי בעיה בקשר ל-2 דברים. ראשית, חשבתי להשתמש בדלים גדולים כמו של צבע, יש לי כמה כאלו די נקיים אבל אני לא בטוח איך אני יצליח לחטא אותם. שנית, כל הקטע של השסתום אוויר חד כיוני מטריף אותי, לא יודע מאיפה אני ישיג את זה עכשיו בלי לנסוע ללוי הסחטן או מקום רחוק אחר.

שסתום אוויר:
קח צינור שבצידו האחד מתחבר לחבית היין בצורה הרמטית, ובצידו השני הוא נכנס לתוך בקבוק פתוח שמלא במיים עד מחציתו.
מה שיקרה זה שהאוויר יוכל לצאת החוצה בעקבות הלחץ שנוצר אך לא יוכל להכנס פנמה כיוון שלא יצליח לינוק את המים.
חשיבה מחוץ לקופסא.
30/01/2012 19:51:13 ice_maniac
לך לסופר תיקח דליים של חמוצים או משהו כזה, זה יתאים לאוכל
פשוט שטוף אותם טוב עם מים וקצת סבון כלים (שלא יהיה ריח כי הפלסטיק סופג)

השסתום החד כיווני קח צינור מהמיכל ודחוף לתוך כוס עם מים והנה שסתום חד כיווני
30/01/2012 19:59:09 Lance
גאוני ! תודה לשניכם ! באמת רעיון מצוין, ברגע שיהיו לי את שאר המצרכים (וקצת זמן) אני יתחיל להכין.
עוד משהו, בקשר למזיגה לבקבוקים, אני יודע שיש מכשיר מיוחד שאוטם בקבוקי בירה אבל אין לי כסף ורצון להשקיע בלהשיג אחד כזה. אני מקווה שאטימה חזקה עם פקק יין תספיק. עצות ?
30/01/2012 20:04:10 ice_maniac
בקבוק פלסטיק (פשוט כי זה יחזיק את הגזים) או כל בקבוק אפילו זכוכית עם הברגה. עדיף לדעתי שתשקיע כי זה יעזור לך לפקק שאר בקבוקים
30/01/2012 20:07:38 Lance
תודה. אולי אחר כך אם אני באמת יתעסק בזה ברצינות, אני לא רוצה לקנות יותר מדי דברים על ההתחלה, אולי בכלל תצא חרא בירה חח. אתה יודע אולי איפה אפשר להשיג אחד וכמה פקקים במחיר סביר ? בדקתי קצת באינטרנט הישראלי אבל המחירים מטורפים.[ההודעה נערכה על-ידי Lance ב-30/01/2012 20:09:37]
30/01/2012 21:02:14 ice_maniac
תעשה עם בקבוקים מפלסטיק שמרים מאיביי ולתת ממאפיות תיקח קצת בהתחלה ותקרא
בעיקרון אני חושב שאתה צריך גם כשות (התבלין שנותן תטעם
30/01/2012 22:10:10 devil kide
:גאוני ! תודה לשניכם ! באמת רעיון מצוין, ברגע שיהיו לי את שאר המצרכים (וקצת זמן) אני יתחיל להכין.
עוד משהו, בקשר למזיגה לבקבוקים, אני יודע שיש מכשיר מיוחד שאוטם בקבוקי בירה אבל אין לי כסף ורצון להשקיע בלהשיג אחד כזה. אני מקווה שאטימה חזקה עם פקק יין תספיק. עצות ?

הטיפים לא מגיעים בחינם, רוצים לטעות מהבירה.
30/01/2012 22:35:57 Lance
אם מתישהו יצא משהו אני מבטיח להביא כמה ליטרים (או אולי יותר) לאיזה מפגש שיתרחש (גם אולי, נקווה).
13/03/2012 14:30:58 ZxoR
שמח "להקפיץ" את האשכול הזה :)
אז אני החלטתי להכנס לתחום הכנת האלכוהול בזמן האחרון ונכון לעכשיו שאני מתעסק בהכנת: בירה ולימונצ’לו.

בירה:
עסק הבירה די יקר בהתחלה אם רוצים לקנות את הכל מוכן, 480 שקל תעלה לך ערכה מלאה עם כל הדברים, לתת וכישות לנגלה הראשונה כלולים בערכה למיטב ידיעתי. את הערכה אני מתכוון לקנות בימים הקרובים ובעוד חודש תהיה לי גם בירה לטעום.
אם אתה רוצה ללמוד להכין ממליץ לך על האדם הזה: http://www.youtube.com/watch?v=4sE5pfLbzOE
הוא טיפה מרח את הסירטון וקצת משעמם לפעמים אבל הוא יודע על מה הוא מדבר ומראה כל חלק בהכנה. משתמש בערכה מוכנה ואם תקנה ערכה בארץ ותעשה בדיוק כמוהו - תקבל בירה טובה.

לימונצ’לו (ליקר):
תמונה של שוט לימונצ’לו שלי אחרי ארוחה: http://ufu.co.il/files/e2mo21poavxbxpwdtdck.jpg
הדבר הכי פשוט בעולם להכנה, הנגלה הראשונה יצאה לי קצת מרה אבל בפעם הבאה אני אנסה טוב יותר. צריך להקפיד באמת לא להכניס את החלק המר מהלימון בקליפות ולא הקפדתי את על זה מספיק והתוצאה חזקה בטעם. ממליץ לכל מי שרוצה להתחיל בתחום האלכוהול - לימונצ’לו ביתי.

אחרי הבירה אני מתכוון לנסות גם להכין יין כמו ice_maniac, הוא מכין יין תפוחים מעולה.

[ההודעה נערכה על-ידי ZxoR ב-13/03/2012 14:31:42][ההודעה נערכה על-ידי ZxoR ב-13/03/2012 14:33:12]
13/03/2012 18:18:40 Lance
מה בדיוק נכלל בערכה הזאת ? כי אם זה כולל ציוד זה ממש לא הכרחי, אבל אם אפשר רק את החומרים (לתת וכדומה) זה די טוב. ראיתי ערכות כאלו של רק חומרים ביותר זול ממה שצינת.

בקשר ללימונצלו, אחלה דבר, נתן לי השראה. השתמשת בוודקה או באלכוהול נורמלי ? ולכמה זמן השארת את כל העסק ?
13/03/2012 20:06:16 ZxoR
בירה: זה כולל את כל המיכלים בגודל שצריך (25 ליטר כל אחד) שבשניהם יש ברזים מובנים, צינורות, מכונה לביקבוק, כף מיוחדת לעירבוב בתוך המיכל 25 ליטר, שסתום חד כיווני, הכל.

לימונצ’לו: אלכוהול 95% Perfect, השרייה 48 שעות (מינימום, אפשר שבוע אפשר אפילו חודש).
13/03/2012 21:17:21 quest
מזכיר לי את התקופה שחששן היה מבשל אלכוהול.
רק שהוא הכין את הכלים לבד מסיר לחץ ומצינורות זכוכית.
נדמה לי שיש לי עוד תמונות של זה במייל איפה שהוא....
בזמנו שתיתי אצלו אייריש קרים שהוא הכין, ליקר דובדבנים עם אחוז אלכוהול מטורף (90%+) ועוד כמה שטויות כאלה. דווקא הבירה יצאה לא פחות טוב.

בכל מקרה לדעתי בזבוז כסף לקנות הכל מוכן, זה מוריד מהאתגר של הכנת בירה (לא נשאר אתגר). אם תחפשו מספיק באינטרנט תמצאו שאפשר להכין את הכלים לבישול בירה בבית בזול יותר. וזה גם כייף יותר להכין אותם בעצמכם.
13/03/2012 21:33:44 Lance
:
בכל מקרה לדעתי בזבוז כסף לקנות הכל מוכן, זה מוריד מהאתגר של הכנת בירה (לא נשאר אתגר). אם תחפשו מספיק באינטרנט תמצאו שאפשר להכין את הכלים לבישול בירה בבית בזול יותר. וזה גם כייף יותר להכין אותם בעצמכם.

בדיוק, מה הבעיה להשיג כמה מיכלים ? שסתום אפשר להכין בשיטה בדף הקודם וכל השאר זה שטויות, צינורות וכף חחחח. הדבר המועיל היחידי זה המכשיר פיקוק.
13/03/2012 21:39:22 quest
גם על המכשיר פיקוק אפשר לוותר, לבירה תוצרת בית יש אורך חיים קצר יותר מבירה קנויה. לדעתי בין היתר כי לא עושים לה פיסטור (או שאני טועה, וכן עושים?)
בכל מקרה אפשר לחטא במים רותחים בקבוקי פלסטיק ולהשתמש בהם. זה מה שראיתי שהרבה אנשים משתמשים.
13/03/2012 21:40:57 Lance
כן, מה גם שצריך לקנות פקקים למכונת פיקוק, פקקים שכבר נפתחו אי אפשר להשתמש בהם.
בכל מקרה, בעיקר למתחילים, לא מומלץ להשקיע הרבה, מי יודע אולי תפרשו אחרי נגלה אחת.
13/03/2012 22:18:26 ZxoR
כולה 480 שקל, נסחפתם על הזמן השקעה, אין לי זמן להכין לבנות וזה יש לי תחביבים אחרים בנוסף, אני מעדיף לקנות את הכלים.
13/03/2012 23:07:55 profess0r
תכלס דברים קלים להכנה, חבל לבזבז כסף.
מיכלים ? מה הבעיה להשיג מצבע או כל דבא אחר
ברז ? לא חובה אבל אפשר לחבר בעשר דקות בקלות
צינורות ? אתה רציני ?
פיקוק ? עסק שלך
שסתום חד כיווני ? כבר אמרו פה דרך מעולה
כף ? באמת בעיה
13/03/2012 23:28:54 AL-GATO
אני חושב שהבעיה העיקרית עם בירה היא לא הכסף,אלא הזמן.

בין הכנה לטעימה צריך לחכות לפחות חודש.
נקח בחשבון שבפעמיים-שלוש הראשונות לא יצא משהו,כבר הלכו 3 חודשים והרבה חומר.
14/03/2012 00:03:10 ZxoR
:תכלס דברים קלים להכנה, חבל לבזבז כסף.
מיכלים ? מה הבעיה להשיג מצבע או כל דבא אחר
ברז ? לא חובה אבל אפשר לחבר בעשר דקות בקלות
צינורות ? אתה רציני ?
פיקוק ? עסק שלך
שסתום חד כיווני ? כבר אמרו פה דרך מעולה
כף ? באמת בעיה
אין לי זמן לזה, ודווקא המיכלים זאת בעיה רצינית.
לדעתי, שווה את הכסף להשקיע במשהו רציני שישאר להרבה זמן, מדוייק קל לניקוי ועובד בטוח. כבר שמעתי סיפורים של 2 אנשים, שניהם חשבו שהם חכמים יותר מהערכה ושכחו שהם מתעסקים בעסק שבו חשובה הסטריליות והדייקנות ולאחד יצאה בירה כתומה והוא פרש, השני קנה אחרי חצי שנה ערכה אמיתית.

:אני חושב שהבעיה העיקרית עם בירה היא לא הכסף,אלא הזמן.

בין הכנה לטעימה צריך לחכות לפחות חודש.
נקח בחשבון שבפעמיים-שלוש הראשונות לא יצא משהו,כבר הלכו 3 חודשים והרבה חומר.
צודק, זה למה הכנתי גם את הלימונצ’לו, שיהיה מה לעשות עד אז.
14/03/2012 12:28:24 AgwA
כן אלכוהול זה עסק נחמד , גם לי בעבר יצא להכין לימונצ’לו , אפילו הרבה פעמים , גם ליקר תפוחים ואפילו גידלתי את "לענת האבסנט" בבית שלי והכנתי אבסנט, כרגע אני מתסיס עם שמרים של יין , שיכר תפוחים כמו שאייס עשה , ואני מתכוון לנסות לזקק מזה אלכוהול 40 אחוז בעזרת 2 מעבים שיש לי , בכל מקרה שיהיה לך הרבה בהצלחה , אם ענין הבירה עובד לך אני אשמח לנסות גם.
14/03/2012 15:25:08 אבישי לוי
לא צריך לקנות את כל הכלים בשביל ליקרים

בשביל הבירה זה עיניין אחר אבל ליקרים הכי קל ופשוט


הייתי קונה בקבוקים של 96 אחוז אלכוהול מחבר ב20 שקל לבקבוק בסופר זה 60 70 שקל משהו כזה

ממלא רבע בקבוק שם סירופ סוכר ונענע או איזה פרי שבא לי אני עשיתי עם נענע שם 3 4 טיפות לימון אפשר לשים מוסקט קצת או קינמון

3 ימים זה יושב במקום מוצל זה הכי טעים בעולם וזה בלי כאב ראש להתסיס עם שמרים ודינק ולך תדע אם יצא טעם לוואי

תנסו תראו
14/03/2012 17:51:07 AgwA
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בסופר זה עולה 20 שקל לבקבוק ממש לא 60 70.
עמודים: 1 2 3