מצרכים:
חצי לימון קטן פרוס לפרוסות
ספל יין
4 ספלים מלאים בדובדבנים שחורים
רבע ספל סוכר
כף עמילן(קורנפלאור)
מקל קינמון
2 ורבע כוסות מים
להכנה:
מכניסים לתוך סיר את הדובדבנים(ככה כמו שהם לא להוציא להם כלום) הסוכר מקל הוניל, הלימון, ו2 כוסות מים, מביאים לרתיחה על אש חזקה, ואז מורידים לאש קטנה, מכסים את הסיר, ומשאירים אותו לרבע שעה(לא לערבב לא כלום).
מערבבים את המים הנותרים עם העמילן, ומוסיפים לסיר, ומערבבים לאט לאט, ואז משאירים את המרק להיתבשל עוד 10 דקות, וכל דקה שתיים נותנים לו עירבוב קל.
בתום הזמן מוסיפים את היין, ומצננים את המרק לאט במקרר.
הגשה:
את המרק מומלץ להגיש עם קצפת מתוקה, או שמנת חמוצה עם קצת סוכר, פשוט להניח קצת (איזה כף שתיים לכל צלחת) או למי שרוצה לעשות רושם להזליף קצת עם מזלף, ולהניח את פרוסות הלימון על השמנת., ודובדבן אחד להשים שיעמוד מעל החומר הלבן.
מומלץ לאכול קר בארוחת ערב קלילה.