Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מתכון למרק דובדבנים ויין קיצי.

06/07/2009 20:35:57 shaike
מתכון למרק קר מתאים מאוד לקיץ, רענן ופשוט להכנה. (מתאים למנה אחרונה ול6 סועדים)

מצרכים:
חצי לימון קטן פרוס לפרוסות
ספל יין
4 ספלים מלאים בדובדבנים שחורים
רבע ספל סוכר
כף עמילן(קורנפלאור)
מקל קינמון
2 ורבע כוסות מים

להכנה:
מכניסים לתוך סיר את הדובדבנים(ככה כמו שהם לא להוציא להם כלום) הסוכר מקל הוניל, הלימון, ו2 כוסות מים, מביאים לרתיחה על אש חזקה, ואז מורידים לאש קטנה, מכסים את הסיר, ומשאירים אותו לרבע שעה(לא לערבב לא כלום).
מערבבים את המים הנותרים עם העמילן, ומוסיפים לסיר, ומערבבים לאט לאט, ואז משאירים את המרק להיתבשל עוד 10 דקות, וכל דקה שתיים נותנים לו עירבוב קל.
בתום הזמן מוסיפים את היין, ומצננים את המרק לאט במקרר.

הגשה:
את המרק מומלץ להגיש עם קצפת מתוקה, או שמנת חמוצה עם קצת סוכר, פשוט להניח קצת (איזה כף שתיים לכל צלחת) או למי שרוצה לעשות רושם להזליף קצת עם מזלף, ולהניח את פרוסות הלימון על השמנת., ודובדבן אחד להשים שיעמוד מעל החומר הלבן.
מומלץ לאכול קר בארוחת ערב קלילה.
30/03/2011 01:08:01 מצליח
חחחחח נשמע מגניב אבל קצת פלצני אחי.
מצאתי מתכון דומה עם יין אדום באתר של ימאה[ההודעה נערכה על-ידי devil kide ב-30/03/2011 21:20:01]
עמודים: 1