רשימת המשקאות אלכוהולים
FROZEN MARGARITA
DAQUIRI FROZEN
HONEY BABE
TAQUILA SUNRISE
אייס קפה רובנ’ס (בסגנון ברזילאי)
אלבאמה סלאמר
בלאדי מרי BLOODY MARY
בלאדי מרי ה BLOODY MARIA
גרוג GROG
דאקירי DAQUIRI
דיקסי סטינגר
וייט ליידי WHITE LADY
זיון ארוך ונוח על הקיר
טו בי שבט
מאי טאי MAI - TA
מרגריטה MARGARITA
מרטיני תפוחים של טוביה בר
סיידר חם HOT SIDER
סנגריה SANGRIA ( פונץ’ קר )
סקארלט או’הרה
פינק ליידי PINK LADY
קוקטייל סיינט לואיס
קייפירושקה
קייפירינייה
רוסי לבן WHITE RUSSIAN
רוסי שחור BLACK RUSSIAN
 
FROZEN MARGARITA
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
80 מ"ל טקילה
40 מ"ל ליקר טריפל סק
20 מ"ל מיץ ליים
½ לימון חתוך לקוביות קטנות
1 כפית סירופ סוכר
הוראות הכנה:
מערבלים את המרכיבים בבלנדר עם הרבה קרח
מגישים בגביע קוקטייל בעל פתח רחב.
מעטרים בפרוסת לימון
 
DAQUIRI FROZEN
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
45 מ"ל רום
30 מ"ל ליקר פרי ( בננה, אפרסק, קיווי או אננס )
1 פרי טרי קפוא חתוך לקוביות
45 מ"ל מיץ פרי
2 כפיות סירופ סוכר
הוראות הכנה:
מערבלים את המרכיבים בבלנדר עם הרבה קרח
מגישים בגביע קוקטייל בעל פתח רחב.
מעטרים בפרוסת פרי
 
HONEY BABE
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
כוסית שוט
2/3 ליקר קפה קלוהא
1/3 ליקר דבש ושמנת דראמבויי קרים
אופן ההכנה:
מוזגים את הקאלואה
ומעליה מציפים במזיגה איטית את הדראמבויי
ניתן להשתמש בכפית הפוכה - מצמידים אותה לכוסית
ומוזגים עליה בעדינות את הדארמבויי מעל הקאלוהא
 
TAQUILA SUNRISE
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ"ל טקילה
90 מ"ל מיץ תפוזים
2 כפיות גרנדין
הוראות הכנה:
מוזגים את המרכיבים לכוס קוקטייל גבוהה ומערבבים.
מוסיפים קרח ומעטרים בפרוסת תפוז
 
אייס קפה רובנ’ס (בסגנון ברזילאי)
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 10 דקות
מרכיבים:
מנת אספרסו רובנ’ס פיקאדה (או כל כמות קטנה של קפה חזק)
קרח (עדיף כתוש)
חלב.
ליקר קפה (קהלואה או טייה-מריה)
מי-סוכר (או סוכרזית)
הוראות הכנה:
מוזגים מנה של ליקר קפה לתוך כוס, עליה מוסיפים את הקרח הכתוש כך שימלא את הכוס. יוצקים את החלב על הקרח ומשאירים מרווח קטן בין החלב לשפת הכוס. מציפים את הקפה על הקרח. מגישים עם קש ולהוסיף מי-סוכר לפי הטעם.
 
אלבאמה סלאמר
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
1 סאות’רן קומפורט
1 סלואו ג’ין (ליקר שזיפים על בסיס ג’ין מהולנד)
1/2 אמרטו (ליקר גלעיני המשמש)
מיץ לימון טרי
הוראות הכנה:
מוזגים לכוס הייבול עם קרח את כל המרכיבים האלכוהוליים, מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון, מערבבים ומגישים.
 
בלאדי מרי BLOODY MARY
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ’’ל וודקה
90 מ’’ל מיץ עגבניות
1 כף מיץ לימון
2 טיפות רוטב טבסקו
4 טיפות וסטרשר ( רויאל (
מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
מערבבים
מגישים בכוס קוקטייל גבוהה או בגביע שמפניה בעל פתח צר (טוליפ)
מעטרים בגבעול סלרי
 
בלאדי מריה BLOODY MARIA
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ’’ל טקילה
90 מ’’ל מיץ עגבניות
1 כף מיץ לימון
2 טיפות רוטב טבסקו
4 טיפות וסטרשר (רויאל)
מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
מערבבים
מגישים בכוס קוקטייל גבוהה או בגביע שמפניה בעל פתח צר (טוליפ)
מעטרים בגבעול בסלרי
 
גרוג GROG
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ"ל רום
1 כף מיץ לימון
3 ראשי ציפורן
1 מקל קינמון
2 כפיות סוכר
הוראות הכנה:
מוזגים לקערת פונץ’, או לכוס גבוהה מזכוכית (רצוי בעלת ידית)
ממלאים במים רותחים ובוחשים
לעיטור פרוסת לימון או קליפת לימון
 
דאקירי DAQUIRI
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ"ל רום
30 מ"ל מיץ ליים
1 כפית סירופ סוכר
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר
מגישים עם קרח, בגביע קוקטייל בעל פתח רחב.
מעטרים בפרוסת לימון או בדובדבן
 
דיקסי סטינגר:
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
1 סאות’רן קומפורט
2 וויסקי בורבון
1/2 ליקר מנטה בהיר
הוראות הכנה:
מוזגים לשייקר עם קרח את כל המרכיבים, מנערים היטב ומסננים לכוס קוקטייל מקוררת. ניתן לקשט בעלי מנטה/נענע ולהגיש.
 
וייט ליידי WHITE LADY
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
80 מ"ל ג’ין
40 מ"ל טריפל סק
20 מ"ל מיץ לימון
חלבון ביצה
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר
מגישים בגביע קוקטייל בעל פתח רחב, עם קוביות קרח .
 
זיון ארוך ונוח על הקיר
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
תיאור המתכון:
(Sloe comfortable screw up against the wall)
מרכיבים:
1/2 סאות’רן קומפורט
1/2 סלואו ג’ין
1/2 וודקה איכותית
1/2 גליאנו
מיץ תפוזים
הוראות הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לכוס הייבול עם קרח כאשר הסאות’רן נמזג ראשון והגליאנו נמזג אחרון. מקשטים בפלח תפוז ומגישים.
 
טו בי שבט
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
כוס וויסקי נמוכה
קרח כתוש בחצי גובה
40 ס"ל ליקר אמרטו שקדים של ברברו
40 ס"ל ליקר "בוכה" תאנים
40 ס"ל מיץ לימון סחוט טבעי
20 מ"ל קוואנטרו ליקר תפוז
אופן ההכנה:
מוזגים את כל המרכיבים, לפי הסדר מעל הקרח הכתוש שבכוס ומגישים
 
מאי טאי MAI - TA
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
45 מ’’ל רום בהיר
45 מ’’ל רום כהה
2 כפיות מיץ ליים
2 כפיות טריפל סק
2 כפיות ליקר אמרטו
1 כפית גרנדין
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר
מגישים בכוס קוקטייל
מעטרים בפרוסת תפוז או אננס.
הערות:
קוקטייל שמקורו בהוואי
 
מרגריטה MARGARITA
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ"ל טקילה
10 מ"ל קואנטרו
10 מ"ל מיץ ליים
½ כפית סירופ סוכר
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר
מגישים בגביע קוקטייל בעל פתח רחב.
מעטרים בפרוסת לימון
ניתן להוסיף פס עיטור של סוכר על שפת הכוס
 
מרטיני תפוחים
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
כוס מרטיני להגשה
שייקר
קרח
40 ס"ל וודקה סמירנוף תפוחים
40 ס"ל שנפס תפוחים ברנזן אדום
40 ס"ל מיץ תפוחים טבעי
גראנד מרנייה אדום
מחיר בטוביה 39 ¤
הוראות הכנה:
מנערים בשייקר את המרכיבים יחד עם הקרח ומוזגים לכוס המרטיני. מוסיפים זילוף גראנד מרינייה אדום ומגישים.
 
סיידר חם HOT SIDER
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
60 מ"ל רום
90 מ"ל מיץ תפוחים צלול
1 מקל קינמון
הוראות הכנה:
מוזגים לכוס גבוהה מזכוכית ( רצוי בעלת ידית)
ומערבבים
 
סנגריה SANGRIA ( פונץ’ קר )
מתאים ל- 8 מנות זמן הכנה 15 דקות
מרכיבים:
1 בקבוק יין אדום צעיר
20 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל סירופ סוכר
120 מ"ל ברנדי
1 כוס סודה
1 כוס מיץ תפוזים
קוביות של פרות
ניתן להוסיף 60 מ"ל וודקה
הוראות הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקנקן שקוף ומגישים בקעריות פונץ’
 
סקארלט או’הרה
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
1.5 סאות’רן קומפורט
מיץ חמוציות (קראנברי)
ליים/לימון
הוראות הכנה:
לכוס אולד פאשן עם קרח מוזגים את הסאות’רן, מוסיפים קראנברי כמעט עד קצה הכוס ומקשטים עם פלח לימון.
 
פינק ליידי PINK LADY
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
80 מ"ל ג’ין
15 מ"ל סירופ סוכר
1 כפית גרנדין
20 מ"ל חלב
20 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר
מגישים בגביע קוקטייל בעל פתח רחב, עם קוביות קרח.
מעטרים בדובדבן
 
קוקטייל סיינט לואיס
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
תיאור המתכון:
זהו הקוקטייל הראשון שמ. וו. הרון המציא בכבודו ובעצמו כשפתח ב- 1904 בר נוסף בסיינט לואיס
מרכיבים:
סאות’רן קומפורט
סליל קליפת לימון
קוביית קרח
הוראות הכנה:
סאות’רן קומפורט עם סליל קליפת לימון. בכוס אולד פאשן עם קרח. מוזגים את הסאות’רן ומוסיפים סליל קליפת לימון.
 
קייפירושקה
מתאים ל- 2 מנות זמן הכנה 15 דקות
מרכיבים:
160 מ"ל וודקה
2 לימונים חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית סירופ סוכר
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר
מגישים בכוס old fashion ( ויסקי )
מעטרים בפרוסת לימון
 
קייפירינייה
מתאים ל- 2 מנות זמן הכנה 15 דקות
מרכיבים:
160 מ’’ל קסשה
2 לימונים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפיות סירופ סוכר
הוראות הכנה:
מנערים את המרכיבים בשייקר, עם הרבה קרח
מגישים בכוס ויסקי (Old fashoin)
מעטרים בפרוסת לימון
 
רוסי לבן WHITE RUSSIAN
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
40 מ"ל וודקה
40 מ"ל ליקר קפה
20 מ"ל חלב
20 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
מערבבים את החומרים
מגישים בכוס Old fashoin (ויסקי)
 
רוסי שחור BLACK RUSSIAN
מתאים ל- 1 מנות זמן הכנה 5 דקות
מרכיבים:
40 מ"ל וודקה
40 מ"ל ליקר קפה
הוראות הכנה:
מערבבים את החומרים
מגישים בכוס Old fashion (ויסקי)
בהצלחה [ההודעה נערכה על-ידי מתן1 ב-11/02/2009 02:02:29]