ויש מצב שהאש/עשן של המדורה רעילה? אם זה ממשטחים ז"א עץ אורן?
ראשי > בישולים > למישהו יש רעיון איך לצלות עוף על מדורה?
1) אתה יכול לתקוע לו שיפוד בתחת ולסובב
2) אתה יכול בסיר פויקה
משום מה 2 נראה לי יוצא יותר טעים ויותר הגיוני.
לוקחים את העוף משמנים אותו קצת, מטבלנים אותו קצת ודוחפים לו פנימה כל מני דברים.
רצוי לא דברים שלוקח להם מלא זמן להתבשל כמו תפוחי אדמה.
המלצה שלי תמלא אותו בפתיתים עגולים כאלו עם קצת תבלינים וקצת ירקות שיש בהם נוזלים (עגבניות וכו’).
עוטפים הכל בהרבה נייר כסף וזורקים למדורה לאיזה שעה, שעה וחצי. רצוי שהוא ישהה יותר בגחלים לוחשות או אש נמוכה ולא אש גבוהה.
יוצא מצוין.
אבל גם פויקה יהיה טוב