Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מתכון לברוקולי מיוחד במרקם עשיר

11/12/2008 00:13:11 g@lileo
מצרכים:
ברוקולי קפוא (סנפרוסט)
חמאה
פירורי לחם

כלים:
מקור חום (אש/פלטת חימום)
מסננת (כזו של מטבח)


בשלו את הברוקולי כרגיל (אני לא זוכר בדיוק כמה זמן, אני אערוך)
עד שאתם רואים שכבר אפשר לאכול אותו (רך כזה).

אחרי שסיימתם לבשל, סננו את הברוקולי מהמים (שימו לכמה דקות במסננת).

בזמן שאתם מסננים, שימו מחבת על האש, שימו ריבוע חמאה (עדיף חמאה ולא מרגרינה/מזולה).

אחרי שהברוקולי היה על המסננת לכמה דקות, והחמאה נמסה...
שימו את הברוקולי על המחבת.

לאחר כמה דקות של טיגון (לערבב כל הזמן) שיפחו פירורי לחם (כמה שאתם רוצים, לפי הטעם).

אין ממש סימן מתי זה מוכן, זה תלוי מאוד בכמות.
אז תטעמו חתיכה אחת. ותראו אם זה כבר עשוי טוב.

*זה לא צריך להיות קריספי, מטגנים בשביל שהברוקולי יספוק את החמאה ויהיה לו מרקם עשיר.
*שפירורי הלחם לא יישרפו, אנחנו לא רוצים אוכל שחור.

*חמאה ופירורי לחם שימו לפי הצורך, ולפי הטעם.

מנסיון, זאת מנה מאוד מאוד טעימה, אני אולי אצלם את עצמי מכין את זה ואעלה.
בהצלחה
11/12/2008 13:06:31 shaike
אתה יודע מתכון לרוטב שמנת מתאים?
כי אני אוהב ירקות עם רוטב לבן(-_-)...

וראתי הרבה אנשים ששמים מייד אחרי הבישול את הברוקולי במיי קרח

ציטוט
"אולי אני אצלם את אצמי מכין"
רק חסר לך גבות
12/12/2008 02:04:38 g@lileo
מה גבות?
אין לי מתקון לרוטב לזה (אני לא אוהב רוטב לבן על ירקות חחח)

אבל זה ממש טעים, מרקם כזה עשיר וטעים חחח
אולי מחר אני אכין ליום שישי
12/12/2008 12:07:38 shaike
(אהרוני)
12/12/2008 14:28:45 kivzy
נשמע טוב צריך לנסות בהזדמנות =]
07/03/2011 22:27:29 ormageda
נראה טעים. אפשר לחשוב על שדרוג עם רוטב על בסיס שמנת עם פרמזן וגבינה צהובה שייתן קצת טעם חזק יותר.
עמודים: 1