23/09/2007 13:52:48
onion
פילה זה החלק שבלי העצמות
10/11/2007 10:06:18
The-Chef
לא יודע מה בדיוק מצאתם במרק שום, לדעתי זה אחד הדברים המזעזעים. אבל בלי לקלקל לך את התיאבון והיות שאצלנו המתכון לא בדיוק רץ במשפחה אז הופניתי למגזין "על השולחן" מ 2002.
מתכון למרק שום מאת דנה מזור:
המצרכים:
שום - 15 שיניים. פה יש שתי גירסות, האחת, פשוטה - שום כתוש. השנייה שום כתוש לאחר שנאפה עם קצת חמאה או שמן זית (כ10 דקות בחום בינוני) ציר - 1 ליטר מרק עוף צח שמנת מתוקה - 1 מיכל (הייתי מציע שמנת 15 אחוז) 3 כפות קמח פלפל מלח (אפשר להוסיף גם קצת טימין קצוץ) חמאה -50 גרם (אפילו טיפה פחות, מי שלא אוהב מרק שמנוני) כוס יין לבן.
הביצוע:
1) מרתיחים את המרק. 2) מוסיפים את התבלינים ואת השום הכתוש. 3)מוסיפים את היין ומאוחר יותר את השמנת. 4)ממיסים את החמאה ומוסיפים אליה את הקמח. 5) על החמאה והקמח מוסיפים את הנוזל תוך כדי בחישה מתמדת.