Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > תיכנות > תגיות מידע | meta tags

22/07/2007 17:20:32 IdanSmith
"תגיות מטה" (meta tags), אלו תגיות מידע הנכתבות בין תגיות ה-<head></head> בקוד הhtml ולא מוצגות כפלט השרת אל הדפדפן המשתמש. הן עוזרות למנועי חיפוש בקטלוג אתרכם ובעיקר משמשות לכם ככלי עזר להגדרת דפדפן המשתמש שיתאים לצורכי אתרכם.

אנשי "קידום אתרים" רבים המתעסקים בנושא הכל כך מפוקפק אך הכל כך נדרש בעידן שליטת מנועי החיפוש וגוגל בפרט, יגידו לכם שתגיות מידע הן חלק מאוד חשוב בקידום אתרכם וכדי לכם להשקיע בחיפוש מילות מפתח ולהרבות באותן תגיות מידע אפילו אם הן כבר לא נתמכות ע"י רוב מנועי החיפוש ובעיקר לא נתמכות ע"י גוגל - הזאוס במיתולוגיית מנועי החיפוש. האלו שעדיין תומכים בתגיות מידע משתמשים בחלק מצומצם מהן למטרות מידע כללי כמו - כותרת, הסבר, קטלוג סוג האתר, ושפה. בימינו רוב מנועי החיפוש הגדולים (גוגל, יאהו) לוקחים מידע זה מדמוז.

בשום פנים ואופן תגיות מידע יעזרו לאתרכם בתוצאת חיפוש גבוה יותר משל אתר אחר. אז אל תתאמצו שעות על גבי שעות בבחירת מילות מפתח, כי תוך 2 דקות אחרי העלאת האתר לאוויר מישהו יכול לגנוב לכם אותן, ולהשתמש בהן לאתרו. שאר תגיות מידע לא מועילות למנועי החיפוש ואף יגרמו לחסימת אתרכם ממנוע חיפוש מסויים (לדוגמא – Refresh). תגיות מידע מסויימות אפילו יביאו ספאמרים אל תיבת המייל שלכם כי השארתם כתובת מייל באחת מן תגיות מידע (לדוגמא - Copyright; Designer; Reply-To; Author;). במאמר זה אני אציג את תגיות מידע הרלוונטיות למנועי החיפוש, תיאורן ונוסח כתיבתן. תהנו!


*מומלץ לשים בכל עמודי האתר תגיות מידע שונות המתייחסות אך ורק אל אותו דף ספציפי.

תגית כותרת (title)

תגית מידע זו נועדה לאיפיון כותרת הדף בו היא נמצאת. זאת אומרת כדאי לכתוב את תוכן תגית ה-html בשם title גם כן בתגית המידע title. תגית כותרת נראת כך:

<meta name="title" content="אתר של שמוליק התותח." />

תגית תיאור (description)

תגית מידע זו נועדה לתיאור דף האתר בו היא נמצאת. רצוי לא למלא אותה ביותר מדי מילים, להשאיר אותה פשוטה וקולעת לא יותר מ-170 סימנים (אותיות, מספרים וסימני פיסוק). תגית תיאור נראת כך:

<meta name="description" content="כאן נכתב תיאור אתרכם." />

תגית מילות מפתח (keywords)

תגית מידע זו נועדה לאיפיון הדף בו היא נמצאת אבל אך ורק ע"י מילות מפתח "יחודיות" האמורות לתאר במילה אחת את הדף. כל זה בשביל לשייך את הדף לתתי נושאים במנוע חיפוש עצמו (אבל זאת רק דעתי האישית). בכל מקרה לא צריך להתפרע על יותר מדי מילים. מספיקות מ3 עד 20 מילים, לא יותר. כמובן להפריד את המילות המפתח ע"י פסיקים. תגית מילות המפתחת נראת כך:

<meta name="keywords" content="אתר יפה, אתר תותח, אתר מושלם" />

תגית מסנבוט (msnbot)

תגית מידע זו נועדה לתיאור הדף האתר בו היא נמצאת, אך היא מיועדת רק למנועי החיפוש של מיקרוסופט, שהם מסנ & לייב.קום. רצוי לא למלא אותה ביותר מדי מילים, להשאיר אותה פשוטה וקולעת לא יותר מ-170 סימנים (אותיות, מספרים וסימני פיסוק). תגית תיאור נראת כך:

<meta name="msnbot" content="כאן נכתב תיאור אתרכם." />

תגית שפת התוכן (content-language)

תגית מידע זו נועדה לעזור למנועי החיפוש בקטלוג אתר לפי שפת תוכן האתר. מומלץ לא להשתמש בה אם אתרכם כתוב באנגלית. תגית שפת התוכן נראת כך:

<meta http-equiv="content-language" content="he" />

תגית קידוד (content-type)

תגית מידע זו נועדה לקידוד תוכן האתר לשפה הנכונה. למשל האתר שלכם בעברית, והדפדפן שלכם רואה אותו בעברית תקינה, אבל דפדפן חברכם רואה אותו בג’יבריש – אז במצב כזה התגית הזו תעזור לכם לסדר את העברית באתר. נכון, תגית זו לא עוזרת למנועי החיפוש בכלום אבל היא אכן עוזרת לכם. הרי מה שווה אתר שהוא במקומות הראשונים בתוצאות החיפוש אבל כשנכנסים אליו רואים ג’ובריש ולא עברית? תגית קידוד נראת כך: (אני ממליץ על windows-1255)

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1255" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-8" />

תגית גוגלבוט (googlebot)

תגית מידע זו נועדה לכוון את רובוטי החיפוש של גוגל לפי רצונכם באתרכם. לדעתי אין צורך בתגית מידע זו אלא אם כן אתם לא רוצים שגוגל יחטט לכם בדפים מסויימים באתר, או יעקוב אחרי הקישורים שנמצאים באתרכם מסיבה זאת או אחרת. כך או כך זו אחת התגיות הבודדות שגוגל קורא, ומציית לה. הנה כל האופציות שיש לתגית מידע זו להציע:

index,follow - ברירת מחדל, אישור צירוף דף האתר לאינדקס מנוע החיפוש, ואישור מעקב אחרי קישורי הדף.
noindex, follow - איסור צירוף דף האתר לאינדקס, אך אישור מעקב אחרי קישורי הדף.
index,nofollow - אישור צירוף דף האתר לאינדקס, אך איסור מעקב אחרי קישורי הדף.
noindex,nofollow - איסור צירוף דף האתר לאינדקס, ואיסור מעקב אחרי הקישורים.
nosnippet - איסור על גוגל להטמין או להדגיש תוצאות חיפוש בדף אתרכם, ברירת המחדל היא אישור כמובן.
noarchive - איסור על גוגל להטמין או לשמור בארכיון את דף אתרכם, ברירת המחדל היא אישור כמובן.


בסופו של דבר תגית גוגלבוט נראת כך:

<meta name="googlebot" content="noindex,nofollow" />

תגית רובוטים (robots)

תגית מידע זו נועדה לכוון את רובוטי החיפוש של מנועי החיפוש לפי רצונכם באתרכם. לדעתי אין צורך בתגית מידע זו אלא אם כן אתם לא רוצים שמנועי חיפוש שונים ומשונים יחטט לכם בדפים מסויימים באתר, או יעקוב אחרי הקישורים שנמצאים באתרכם מסיבה זאת או אחרת. לא כל מנועי החיפוש מצייתים לתגית מידע זו ולדעתי כבר עדיף לכתוב קובץ robots.txt אחד לכל האתר. בכל מקרה הנה כל האופציות שיש לתגית מידע זו להציע:

index,follow - ברירת מחדל, אישור צירוף דף האתר לאינדקס מנוע החיפוש, ואישור מעקב אחרי קישורי הדף.
noindex, follow - איסור צירוף דף האתר לאינדקס, אך אישור מעקב אחרי קישורי הדף.
index,nofollow - אישור צירוף דף האתר לאינדקס, אך איסור מעקב אחרי קישורי הדף.
noindex,nofollow - איסור צירוף דף האתר לאינדקס, ואיסור מעקב אחרי הקישורים.
noimageindex - רק עובד עם אלטאויסטה. איסור צירוף תמונות הדף לאינדקס, יכול להשתלב יחד עם שאר אופציות האיסור או האישור. ברירת המחדל היא אישור כמובן.


בסופו של דבר תגית רובוטים נראת כך:

<meta name="robots" content="noindex,follow” />
עמודים: 1