Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מרינדות לעוף וכנפי עוף לעצמאות/ל"ג בעומר

23/04/2007 13:18:34 The-Chef
לפניכם מספר אופציות למרינדה לעוף וכנפי עוף.

כמה טיפים לפני-כן:


עד כמה שזה נשמע מופרך, כשעושים מתכון קליל מהסגנון הזה לא מתמעקים ושוכחים משהו. תמדי יהיה איזה מקרה ששכחו מלח או פלפל או אלכוהול למיניהו (יין, ברנדי, ויש כאלה שמוסיפים גם וויסקי).

כמו כן לפני שמוסיפים את הבשר עצמו לתוך המרינדה, יש לדאוג שהמרינדה עמדה רבע שעה עם עצמה, ולא להוסיף את הבשרים ישר אחרי הוספת המרכיב האחרון למרינדה. יש לתת למרינדה לנוחח עם עצמה כדי שכל הטעמים יספגו אחד בשני ולא יהיו אזורים של חומץ ואזורים של מלח.

המשפחה שלי עושה את המרינדות בידיים. אולי יש כאלה שלא אוהבים לדעת בדברים האלה בידיים אבל כל הערבוב של המצרכים למרינדה נעשים בידיים וגם הערבוב עם הבשר.
ככה מרגישים את הטעם האמיתי של ההכנה!

שיהיה חג שמח ומועדים לשמחה.


תוספת קטנה על הואריציות השונות שהובאו לפניכם להכנת מרינדה.
אין חיוב להשתמש בכל המצרכים אלא רק להקפיד על היסודות החשובים, מלח ופלפל, משהו חמוץ-מיץ לימון (עדיף טרי) או חומץ, וכאמור קצת אלכוהול. יש כאלה שמוסיפים גם שמן, אבל היות והעופות ביראל ממש מגעילים משומן אז אין צורך. כל שאר המרכיבים הם בגדר הטעם האישי.

לקוח מתפוז אוכל

אופציה ראשונה למרינדה:

1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס ברנדי או קטשופ
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
1 כף חרדל
פלפל

אופציה שניה למרינדה:
1 כף חרדל
2 כפות דבש
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס מייפל סירופ
1/4 כוס ברנדי
3 כפות סויה
פלפל שחור

אופציה שלישית למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות אורגנו
8 שיני שום כתוש
1/4 כוס יין לבן
כמה טיפות רוטב ווסשבטייר
מלח פלפל

אופציה רביעית למרינדה:
60 מ``ל סויה
60 מ``ל שרי יבש
60 מ``ל תה מרוכז
1 כף דבש
1 כף שמן בוטנים
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אניס
רבע כפית ציפורן
חצי שן שום מעובה

אופציה חמישית למרינדה:
250 מ``ל אספרסו מרוכז
חצי בצל בינוני קצוץ דק
65 מ``ל חומץ תפוחים
40 מ``ל גלוקוזה
מעט קינמון
1 עלה דפנה שבור
מעט טבסקו
חצי כף סויה


[ההודעה נערכה על-ידי The-Chef ב-23/04/2007 13:21:55]
01/05/2007 20:49:25 AL-GATO
איזו השקעה.
01/05/2007 22:51:42 Rx3vL0n
הכול מועתק :P
02/05/2007 21:01:08 The-Chef
כאמור רק המרינדות לקוחות מתפוז

את כל שאר הטיפים אני רשמתי
עמודים: 1