Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > קניידלעך ומרק עוף

04/04/2007 21:51:00 The-Chef
היות ואנחנו הבוכרים לא ממש אוכלים את זה, אז זה לא מתכון שבא מהבית.

המתכון מובא לפניכם ממגזין "שף", מאת בני סיידא:


לקניידלעך
חומרים (16-18 יחידות):
1 כוס קמח מצה
3 כפות שמן (תירס, סויה או קנולה)
2 כוסות מים רותחים
פלפל שחור טחון טרי
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים מס’ 2

תהליך הכנה:
1. מכינים בהישג יד את כל המרכיבים. שמים בקערה את הקמח, השמן, המים הרותחים, המלח, הפלפל והפטרוזיליה ומערבבים. משהים ל-15 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים. אם העיסה קשה מדי: מוסיפים מעט מים פושרים ומערבבים עד שהמרקם רך ולא דביק. אם העיסה רכה מדי: מוסיפים מעט קמח מצה ומערבבים.
2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בידיים רטובות, מכניסים לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מחכים עד שהקניידלעך יצופו ומבשלים כ-15 דקות נוספות בסיר מכוסה חלקית, עד שהקניידלעך תפוחים ובהירים. מוציאים בכף מחוררת. לפני ההגשה מוסיפים למרק ומחממים יחד.

פשוט עד כה?

יש גם מרק עוף צח עם הרבה ירקות וטעם טוב, לי בכל אופן נשמע טוב:

חומרים (8-10 מנות):
½ 2 ק"ג עוף טרי מחולק, כולל גרונות וכנפיים (אם רוצים, מסירים את השומן בסכין)
2 כרישות (החלק הלבן בלבד) חצויות
3 גזרים קלופים, חתוכים לרבעים
1 שורש סלרי קלוף, חצוי
2 שורשי פטרוזיליה קלופים, חצויים
1 בצל, חצוי
2 שיני שום, קלופות
10 גבעולי שמיר
10 גבעולי פטרוזיליה
5 גבעולי סלרי אמריקני
1 כפית גרגרי פלפל שחור
½ 1 כפיות מלח
להגשה:
קניידלעך
עירית או פטרוזיליה, קצוצה

תהליך הכנה:
1. שמים את כל המרכיבים בסיר גדול, מכסים במים עד 2 ס"מ מעל גובה המרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים בכף את הקצף שנוצר על פני הנוזל, מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות.
2. מסירים מהכיריים, מצננים ומסננים. טוענים ומשפרים תיבול.
3. לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את הקניידלך המבושלים ומחממים יחד דקות אחדות. אם רוצים, מגישים עם עירית או פטרוזיליה קצוצה.

חג שמח, תעלו קצת במשקל, אז מה
04/04/2007 21:58:33 boom!
נחמד, אבל בא באיחור קל.
17/07/2008 18:14:39 g@lileo
תודה, אבל אני אשאר עם הקניידלעך של סבתא, מממממ יאמי :]
עמודים: 1