Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > פיתה טובה? אלעזר בן יהודה????

28/10/2006 15:55:07 The-Chef

בתכנית האחרונה של ’שום פלפל ושמן זית’ הייתה כתבה ממש טובה. נכנסתי לאתר שלהם והנה לפניכם כתבת וידאו קצרה שנקראת
מהי פיתה טובה?

http://switch5.castup.net/frames/20040704_IBA_Popup/iba_video.asp?ai=31&ar=50_1_2006-06-29_155520


לכל אלו שהורשמו מאפיית הפיתה, (ואולי אף רוצים לנסות בבית) הנה לפניכם מתכון ממתכונים.נט שתורגם מאתר לבנוני.
לאחר שניסיתי אותו פעמיים (הפעם הראשונה הייתה לצערי כשל) החלטתי להביא אותו לפניכם.

פיתות לבנוניות

המצרכים
3 כוסות קמח
כפית מלח
1 כוס מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר

אופן ההכנה
ממיסים בספל גבוה כפית אחת שמרים יבשים + כף אחת סוכר + רבע כוס מים חמימים
נותנים לשמרים לתסוס במשך כרבע שעה

בקערה מערבבים 3 כוסות קמח + כפית שטוחה מלח
מוסיפים את השמרים שתססו, ומתחילים ללוש לבצק חלק וגמיש, תוך כדי הוספת מים חמימים.
סה"כ המים במתכון - בערך כוס אחת, מתוכה זכרו שכבר לקחנו רבע כדי להתסיס את השמרים. לכן נשאר לנו רק 3/4 כוס.
אם במקרה הבצק עדיין קשה, וזקוק לעוד טיפת מים, מוסיפים כף אחת או שתיים.
מצד שני, אם אחרי שהוספנו את כל המים, הבצק עדיין דביק, מוסיפים כף או שתיים של קמח, בהדרגה.

הבעסה של המתכון - שצריך ללוש אותו בערך 10 דקות, עד שהבצק הופך להיות פשוט נפלא למגע.
אם עושים את זה במיקסר, סבבה, תנו לו לעבוד וללוש.
אני מאד אהבתי לעשות את זה בידיים - קודם כל זה תרגיל נהדר לזרועות ופשוט תראפיה למוח, ושנית המגע עם הבצק נעים מאד ומרגיע, כמו מין משחק בפלסטלינה..

אחרי הלישה הארוכה - מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים אותה במגבת לחה, ומתפיחים במקום חמים בערך שעה. הבצק מכפיל כמעט את נפחו.

חובטים בו ולשים כדקה, מחלקים ל - 8 כדורים, שומרים 7 בקערה, מכוסים במגבת הלחה, ואת הכדור השמיני מרדדים לעלה דק (בערך חצי ס"מ או אפילו פחות.) כל כדור נפתח לקוטר של 15 ס"מ בערך, ויש להשתדל לתת לו צורה עגולה ויפה.

מכינים שני מגשי אפיה גדולים, מרפדים בנייר אפיה. מניחים את העיגול הדק שפתחנו במגש, ומיד מכסים גם אותו במגבת לחה. אסור לבצק הזה להיות חשוף לאוויר, חייב להיות מכוסה כל הזמן, אחרת הוא מתייבש.

מכינים כך את כל העיגולים - לכל מגש נכנסים 4 עיגולים. מניחים את המגשים המכוסים במגבת לחה במקום חמים לתפיחה שניה, בערך חצי שעה.

מחממים תנור לחום גבוה מאד - 250 מעלות, האפיה כאן קצרה ומהירה.
מכניסים מגש אחד לתנור החם, מוציאים את הפיתות כעבור בערך 5-7 דקות, כשהן מתנפחות כמו בלון.

ניתן לאפות אותן עוד טיפה, לקבלת צבע שחום עמוק יותר, אבל אז מסתכנים בקבלת פיתה קצת יבשושית.. רצוי להוציא אותן כשהן עדיין די בהירות, והעיקר זה הנפיחות שהן מתנפחות: נפוח=מוכן. מוציאים את הפיתות לכלי ריק, סיר או מגש, ומיד מכסים אותן במגבת - שלא תהיינה חשופות. פעולה זו שומרת על הטריות והרכות שלהן. אני ריפדתי סיר במגבת בד דקיקה, הנחתי עליה את הפיתות וסגרתי את המכסה. הפיתות נשארו טריות טריות ונהדרות.
כמובן שאפשר להכפיל כמויות ולהכין נאגלה כפולה, ולהקפיא..
[ההודעה נערכה על-ידי The-Chef ב-28/10/2006 15:55:51]
עמודים: 1