אז החלטתי לאסוף קצת מידע עליו. הרבה עובדות של ידעת/לא ידעת.
בקיצור שווה סיקור קצר:
הידעת: המנגו הוא פרי שגדל באיזורים טרופיים
לא ידעת: עץ המנגו יכול להגיע לגובה של 40 מטר וקוטר של 10 מטר
הידעת: המנגו מכונה "מלך הפירות"
לא ידעת: משקל המנגו נע בין 200 גרם ל 1 ק"ג
הידעת: גלעיני מנגו קלויים משמשים בהודו תחליף לקמח עניים ולהכנת משקאות
לא ידעת: החומצה השומנית בגלעין המנגו משמשת לייצור סבון
הידעת: העשן שעולה משריפת עצי מנגו רעיל ומאוד מסוכן לבריאות
לא ידעת: ישראל לא נמצאת בעשרת המדינות שהן ספקיות מנגו (מבחינת אזורי גידול ככל הנראה)
מתכון ליוגורט מנגו
2 מנגו גדולים ובשלים
3\\1 כוס ליקר תפוזים
4 חלמונים
כף מיץ לימון
חצי כוס סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
גביע יוגורט
לקישוט: עלי נענע
מרסקים במעבד מזון את בשר המנגו ומוסיפים ליקר.
מקציפים חלמונים עם לימון וסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
מקציפים את השמנות .
מערבבים הכל ביחד בתנועות קיפול עדינות.
מחלקים לכלי הגשה, מכסים למקפיא.
כשמתקשה בקשטים בעלי נענע.
מקור המתכון פירגה-מתכונים
ממ יאמי
אני חוזר לנבור במנגו שלי