ראשי > בישולים > פיצה
אין לי מושג איך מכינים את הבצק [אני מכין על פיתה... יותר קל] אבל:
רוטב-
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כפית אורגנו
כפית שמן זית
ותשים הרבה גבינה, צהובה או מוצרלה מגורדת[ההודעה נערכה על-ידי M0K ב-10/08/2006 13:52:45]
פשוט תמצא מתכון לבצק וזהו...
נ.ב
מבחינה כספית לא משתלם להכין פיצה ביתית, גבינת מוצרלה היא יקרה...[ההודעה נערכה על-ידי M0K ב-10/08/2006 13:54:01]
בצק בסיסי לפיצה
פיצה גדולה אחת (בגודל של תבנית תנור) או 3 אישיות
המרכיבים:
3 כוסות (400 גרם) קמח
1 כף מחוקה (15 גרם) מלח
20 גרם שמרים לחים, מפוררים
1 כוס (200 מ"ל) מים פושרים
6 כפות גדושות (90 מ"ל) שמן זית
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח והמלח דרך מסננת או נפה לקערה גדולה. מערבבים בקערה קטנה את השמרים, והמים, עד שהם נמסים לגמרי. משהים 5 דקות. יוצקים את תמיסת השמרים לקערת הקמח, מוסיפים את השמן ולשים 10-12 דקות, עד שנוצר בצק אחיד וחלק, לא יבש מדי ולא דביק מדי (אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים. אם הוא דביק מדי, מוסיפים מעט קמח). אוספים את הבצק לכדור, מכסים בבד לח ומשהים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק שוב, מכסים שוב בבד לח ומשהים כ-30 דקות נוספות. אם רוצים פיצות אישיות: מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, מכסים בבד לח ומשהים כ-10 דקות. אם רוצים פיצה משפחתית: ממשיכים לסעיף הבא.
2. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את בצק הפיצה (או הפיצות) לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. אפשר להעזר במערוך, אך עדיף לשטח את הבצק בידיים. מורחים רוטב עגבניות אם רוצים (ראו מתכון) ואופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לגבוהה (200 מעלות) ומוסיפים תוספות וגבינה לפי בחירה. ממשיכים ואופים 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה והתוספות חמות.
רוטב עגבניות בסיסי
חולטים כ-8 עגבניות למשך כדקה במים רותחים, מוציאים בכף מחוררת
ומסירים את הקליפה. מגררים, מוסיפים מעט סוכר ומעט מלח ומערבבים. זה הכל. אם אין עגבניות בשלות אפשר להשתמש בעגבניות קלופות ומשומרות.
פיצה מרגריטה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מניחים בצק מרודד (מתכון לעיל) בתבנית ומורחים רוטב עגבניות (מתכון לעיל) על הבצק. אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מזהיב.
3. מסדרים על רוטב העגבניות 250 גרם מוצרלה יבשה (אפשר להשיגה בצורת גליל), פרוסה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מפזרים מעט עלי אורגנו טריים או חצי כפית אורגנו מיובש, זולפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מנמיכים את הטמפ’ בתנור לגבוהה (200 מעלות) ואופים 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה. מגישים מייד.
פיצה נפוליטנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מניחים בצק מרודד (מתכון לעיל) בתבנית ומורחים רוטב עגבניות (מתכון לעיל) על הבצק. אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מזהיב.
3. מסדרים על רוטב העגבניות 250 גרם מוצרלה יבשה (אפשר להשיגה בצורת גליל), פרוסה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מפזרים מעט עלי אורגנו טריים או חצי כפית אורגנו מיובש, זולפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מסדרים על הגבינה 45 גרם אנשובי (6-8 דגים) משומרים בשמן זית, מסוננים. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לגבוהה (200 מעלות) ואופים 5-7 דקות, עד שהגבינה נמסה. מגישים מייד.
פיצה תפוחי אדמה
1. קולפים 5 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ מזן "דזירה") ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. שמים בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-7 דקות, עד שהפרוסות רכות, אך עדיין שומרות על צורתן. מסננים.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות).
3. מניחים בצק מרודד (ראו מתכון לעיל) בתבנית, מסדרים מעליו 200 גרם גבינת מוצרלה יבשה (אפשר להשיגה בצורת גליל) פרוסה לפרוסות בעובי כ-5 מ"מ ומעליה מסדרים פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות, כשהן חופפות זו לזו. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח. אופים 10-12 דקות, עד שהבצק מזהיב. מפזרים מלמעלה 50 גרם גבינת מוצרלה יבשה מגוררת ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מייד.
נלקח מ ynet
:) חחח