Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מדריך פשוט להכנת MEAD (משקה אלכהולי)

02/08/2006 19:49:56 ponti
*נגנב מאתר מטאליסט*

הויקינגים - המדריך להכנת Mead בייתי
מאת: אלון מיאסניקוב

כפי שהסברנו בכתבה הסוקרת את ההיסטוריה של העם הויקינגי, המשקה המועדף עליהם היה ה-Mead, אותה מרקחת אלכוהולית שהויקינגים כל כך אהבו לשתות באירועים ובמישתים, ולכן החלטנו קצת להיכנס להיסטוריה של המשקה, ולתת מתכון ויקינגי קלאסי להכנתו בבית.

כעיקרון Mead הוא יין דבש, הוא עשוי כשדבש מדולל במים או במיצי פירות ששוכבים במיכל סגור תקופה ארוכה. לפי רוב הסברות Mead הוא האלכוהול הראשון שנוצר ע"י האדם ולו היסטוריה של לפחות 5,000 שנה. הסיבה לכך היא פשוטה, דבש היה תמיד זמין בכמות ולא היה צורך בטכנולוגיה או בכלים מיוחדים כדי לייצר אותו. יתכן כי הגרסא הראשונה של המשקה נוצרה כשמים חדרו למיכל הדבש של האדם הקדמון והשמרים הטבעיים שבכלי עשו את השאר... ישנן הוכחות ארכיאולוגיות שמלבד הויקינגים גם היוונים, המצרים, הרומאים, האינקה והאצטקים נהגו לשתות מהמשקה, במיוחד בחגים ובפסטיבלים מיוחדים.

לדבש, ובהקשר לו, ל-Mead יוחסו תכונות כשל מעורר תשוקה, ובימים קדומים יוחסו לשותים מן המשקה תכונות כמו חוכמה, אומץ וכוח, וכן יכולת פוריות גבוהה במיוחד. למרות שהמשקה ירד מתהילתו אי שם במאה ה-18, הוא עדיין מיוצר מסחרית בפולין, ולאחרונה הוא זוכה לעדנה מחודשת, במיוחד בארצות סקנדינביה, שם הוא היה פופולארי במיוחד אצל אבותיהם הויקינגים.

הנה מתכון פשוט יחסית להכנת הגרסא הקלאסית של המשקה...

Mead קלאסי

יש לערבב דבש ומים (הדבש בערך שביעית מכמות המים) בתוך סיר ולחמם על אש בינונית, יש להמשיך לערבב היטב עד שנוצרת תערובת חלקה, את השכבה שנוצרת מעל המשקה יש להסיר.

כאשר התערובת מתקררת יס להוסיף לה שמרים, עדיף בצורה נוזלית, אך גם כמות קטנה של שמרים מוצקים אפשרית, המשיכו לערבב היטב את התערובת.

כעת ניתן להוסיף חומרי טעם וריח שונים, קליפת תפוז מגוררת, גינג’יר מגורר, 1-2 מקלות קינמון, ניתן להתפרע על פי הטעם.

כעת הכניסו את התערובת לכלי סגור היטב, נערו אותו בחוזקה כדי לזרז את פעולת השמרים, ועכשיו לחלק המעצבן - יש להניח את הכלי במקום סגור וחשוך, בשבוע-שבועיים הראשונים להכנתו של המשקה. יש להמשיך ולערבב אותו פעם ביום כדי להמשיך ולעודד את צמיחת השמרים, לבסוף הם כל-כך לא ירצו שינערו אותם עד שהם יתחילו לפעול גם בלי עזרה.

המשקה צריך להישאר סגור לתקופה לא קצרה, חודשיים זה הזמן המועדף. אבל אם באמת קצרים בסבלנות, אפשר לבדוק את המשקה לאחר חודש. רוב הסיכויים שהאלכוהול שמקורו בדבש עדיין לא נוצר במלואו, כך שצריך הרבה סבלנות...

אפשר לזרז את ההליך ע"י הוספת משקה עם תכולת אלכוהול גבוהה דוגמת וודקה, אך התוצאה תהיה משקה שלו טעם חזק של וודקה ולאו דווקא של Mead.

אז סבלנות, התמדה - ואז תוכלו לשתות כמו ויקינגים!

Skal!!!
02/08/2006 19:56:21 devil kide
לא טעים
02/08/2006 21:34:47 gev088
הפכת את זה לחתימה שלך!??!
לא אהבתי
את שניהם
02/08/2006 21:49:59 ורנון
חסר מידע
היחסים של הדבש והמים לפי נפח? :P
איזה שמרים?
כמה שמרים?



11/08/2006 20:18:20 ice_maniac
אם תוכל לכתוב את המדריך בצורה של כמויות זה יהיה הרבה יותר טוב והכלי צריך להיות אטום מאוד ז"א אם אני לוקח בקבוק יין הפקק שעם לא יכנס הכי חזק אבל זה מספיק טוב? ומקום קריר וחשוך זה ארון? או מקרר?
12/08/2006 12:38:17 sysctl
בעיקרון בשביל להתסיס דברים כאלה יש פקק מיוחד שנותן לפחמן הדו חמצני לצאת ולא נותן לאוויר להכנס(שחיידקים לא יהרסו הכל). אני למשל מתסיס כרגע משהו דומה ואין לי את הפקק הזה, אני פשוט פעם ביום פתוח קצת לתת לגאזים לצאת ומיד סוגר.
12/08/2006 14:25:25 ice_maniac
אפשר להתסיס את זה בבקבוק פלסטיק? זה הרבה יותר נוח כי מסובבים את זה יוצא הגזים ואז סוגרים שוב
עמודים: 1