Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > פרי שייק

01/08/2006 19:43:59 AL-GATO
לפני שבוע בערך גילנו שיש לנו בבית בלנדר. מאז התחלנו לחקור את נפלאות הפרי שייק! P: זרקנו כל פרי אפשרי פנימה וניסנו כל תערובות...


עכשיו לי אישית עוד לא יצא אף פעם פרי שייק "מדהים". תמיד יוצא טעים,אבל לא משהו יוצא מן הכלל.

מישהו יכול להמליץ אולי על מתכון ידוע וטוב?!

למשל
תפוח אחד
אגס אחד
חצי מנגו
וכוס חלב.

{סתם דוגמא}
01/08/2006 23:07:55 gev088
כדאי גם להוסיף רסיסי קרח אם יש לך מקרר טוב וקצת סוכר עוזר...

חסר תקציב תכין אלומיניום ( -:

איך עושים תקירצה?

אני בעיקר עושיתי עם תות ובננה וגם אננס ...

[ההודעה נערכה על-ידי gev088 ב-02/08/2006 00:58:07]
01/08/2006 23:44:19 ice_maniac
תראה אני אישית אוהב מנגו לבד
אם אני מכין עם בננות זה יוצא ממש סמיך אז אני מוסיף מים עד שזה נוזלי :]
תות בננה טעים
קח קישור טוב: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1039388,00.html
gev088- אל תהיה אידיוט הוא כתב שם לדוגמא
01/08/2006 23:45:19 ורנון
אני לא אוהב לשים תפוח.. זה נהיה לא נחמד

וחבר שלי עבד בחנות של שייקים אז הוא הראה לנו כל מיני תערובות חביבות

הממ וכשאתה רוצה להוסיף תפוזים תוסיף מיץ תפוזים ולא את הפרי עצמו

יש גם כל מיני שייקים עם אלכוהול אבל אני לא אהבתי אף אחד מהם.. אלכוהול זה רעל : (

אה כן !!!!

היתה תקופה שהייתי מכין עם זה גלידות@!!

כן גלידות!@!@!@!!!! וזה יוצא כזה מטורף!!
רק צריך לאכול את זה מהר כי זה נמס ונהיה לא טוב :\

אני לא זוכר כל כך תיחסים אבל זה היה משו כזה :
גלידת מנגו
בננה קפואה
חצי תפוז קפוא
מיץ תפוז קר
2 מנגו קפוא
וקרח קטוש
את הכל אתה פשוט טוחן ביחד וזה נהיה פשוט גלידה!!!

צריך שהבלנדר יהיה מאיכות טובה כי כשעשיתי את זה אצל חבר שלי.. הבלנדר התפרק בגלל הקרח [ההודעה נערכה על-ידי ורנון ב-01/08/2006 23:50:07]
02/08/2006 00:08:29 -casper-
קוד:מתכוני שייקים

כל המתכונים מתאימים למנה אחת עד שתי מנות.

שייק פירות בסיסי על בסיס חלב
החומרים:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס פירות חתוכים - תותים, אפרסקים, משמשים, אגסים, בננות, נקטרינות - או כל פרי שאתם אוהבים.
2-3 קוביות קרח
אפשר להוסיף גם מעט תמצית וניל או סוכר להמתקה - בעיקר כשמדובר בפירות חמצמצים כמו משמשים או נקטרינות.

אופן ההכנה: מועכים את הפירות עם החלב בבלנדר. אפשר לכתוש את קוביות הקרח תחילה או להוסיף אותן שלמות לשייק המוכן.

גיוונים:
את החלב אפשר להחליף במים או יוגורט
פירות - אפשר לגוון כרצונכם.

שייק תות בננה
החומרים:
2 כוסות תותים רחוצים
2 בננות בשלות
כוס קוביות קרח
1/2 כוס יוגורט - אפשר בטעם תות
1/2 כוס חלב
מעט דבש - אם רוצים להמתיק.

אופן ההכנה: אם רוצים כותשים את קוביות הקרח בבלנדר. אפשר גם להשאיר אותן שלמות. מערבבים את כל שאר החומרים בבלנדר ומוסיפים את הקרח. מגישים עם חצי פלח תות מעל.


שייק מנגו
החומרים:
מנגו שלם, ללא הגלעין והקליפה
גביע יוגורט דל שומן
1/3 כוס מיץ תפוזים
2-4 קוביות קרח

מערבלים את כל החומרים במערבל עד לקבלת מרקם חלק.

"ברד" פירות הדר
חומרים:
אשכולית או אשכולית אדומה אחת או שני תפוזים - מקולפים, מנוקים מקליפות פנימיות וגרעינים.
6 קוביות כרח
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה: מכניסים את הפרי והסוכר לבלנדר ומערבלים. אם רוצים שהשייק יהיה מסונן וחלק - מעבירים את הנוזל המתקבל לאחר הערבול דרך מסננת. לאחר מכן מחזירים לבלנדר ומכניסים - תוך כדי ערבול - את קוביות הקרח, אחת אחרי השניה. מערבלים במהירות גבוהה למשך כדקה.

גיוונים:
לימונענע - מחליפים את פרי ההדר במיץ מלימון אחד, כמה עלי נענע ומוסיפים עוד כף סוכר ומעט מים.
ברד ענבים - מחליפים את פירות ההדר בכוס וחצי של ענבים. את ברד הענבים יש להעביר דרך מסננת כדי להפטר מהקליפות והגרעינים.


שייק יוגורט, תמרים ותפוזים
החומרים:
גביע יוגורט דל שומן
1/2 כוס תמרים מגולענים
1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה: מערבלים את המיץ והפירות בבלנדר ומוסיפים את היוגורט. מערבלים את כל החומרים למשך 1/2 דקה בבלנדר.

גיוונים:
לטעם מושחת באמת, אפשר להחליף את גביע היוגורט בחצי כוס גלידת וניל וחצי כוס חלב.


שייק אבטיח וג’ינג’ר
החומרים:
2 כוסות אבטיח חתוך
כוס קרח (רצוי לכתוש אותו קודם להכנה)
1/2 כוס יוגורט או 1/4 כוס מים קרים
כף סוכר
1/2 כפית ג’ינג’ר קצוץ
1/4 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים בבלנדר ומגישים.


שייק סלט פירות
2-4 מנות
החומרים:
כוס אחת מיץ תפוזים
כוס אחת מיץ אפרסקים + חצי כוס אפרסקים קלופים וחתוכים
בננה אחת
כוס אננס חתוך
כוס חלב

אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים ומוסיפים עלי נענע או ענבים חתוכים לקישוט.
אפשר כמובן להחליף את הפירות בכל פרי אחר, לפי הטעם.


לאסי הודי מתוק
החומרים:
1/2 כוס מים
2 כפיות דבש
כוס יוגורט (רצוי יוגורט שאינו דל שומן)
1/4-1/2 כוס קוביות קרח
מעט מלח

לאסי הודי פיקנטי
כפית זרעי כמון/כוסברה
כוס יוגורט
כוס חלב
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/2 כוס קוביות קרח.
עשבי תיבול לטעם - עלי כוסברה, נענע או מנטה, עשב לימון

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.

גיוונים: - אפשר לצאת מהגדרת ה"לאסי" הקלאסית ולהפוך את המשקה לשונה, אם מוסיפים מי ורדים ומעט פיסטוקים קצוצים, קנמון או תמצית שקדים.


את השיא שמרנו לסוף - למושחתים באמת...

שייק שוקולד
החומרים:
כוס חלב קר
2 כפות סירופ שוקולד
3 כפות גדולות של גלידת שוקולד.

מערבלים את כל החומרים ביחד. אם רוצים שהשייק יהיה סמיך יותר - מוסיפים גלידה. אם רוצים שיהיה אוורירי יותר - מוסיפים מעט חלב.

גיוונים:
לטעם מוקה - אפשר להוסיף כף של קפה נמס במים או כף של גלידת מוקה.
לטעם תפוזים - אפשר להוסיף 1/4 כוס מיץ תפוזים או גרד קליפת תפוז או כף גלידת תפוז.
לטעם מנטה - להוסיף בעת הערבול מעט עלי מנטה.
לטעם שקדים - להוסיף כפית תמצית שקדים.
לטעם רום-צימוקים - להוסיף כפית תמצית רום ומעט צימוקים בעת הערבול.

אפשר כמובן לבסס את השייק על כל סוג של גלידה.
לא קראתי אותם ככה שאני לא יודע מה טעים ומה לא..
והכל פה זה מחיפוש במשך דקה עד דקה וחצי בגוגל...
ובאותו הזמן מצאתי גם מלקשייקים אז אם אתה רוצה.. רק תגיד..!
עמודים: 1