ראשי > בישולים > מתכון לקבאס-Kvas לבקשת ice_maniac
(בירה שחורה)
אז מצאתי מתכון להכנה ביתית פה:
תירגום חופשי שלי:
המצרכים:
500 גרם לחם שיפון פרוס
8 ליטר מים
25 גרם שמרים (רגילים, להכנת לחם)
225 גרם סוכר
4 כפות מים פושרים
1 לימון
2 כפות צימוקים
2 גבעולי מנטה
הביצוע:
1) מכניסים את הפרוסות לחם שיפון לתוך תנור מחומם של 200 מעלות למשך 45 דקות עד שהם מתייבשים (זהירות לא לשרוף כי אז זה דופק הכל ומקבל טעם מר)
2) מרתיחים את המים
3) מפוררים את הלחם לתוך המים הרותחים למשך 5 דקות
4) מכבים את האש ונותנים למים וללחם שבתוכו לנוח למשך 4 שעות מכושים בסמרטוט
5) מפוררים את השמרים רבע שעה לפני שעברו 4 השעות של המים
6) מערבבים את השרים עם הסוכר ועם המים הפושרים ונותנים לכל העניין לנוח רבע שעה
7) מסננים את המים שעמדו ארבע שעות לתוך כלי
8) מגרדים את קליפת הלימון
9) מוסיפים את הגרידות את השמרים ואת המנטה לתוך המים
10) מערבבים הכל ונותנים לכל העניין לנוח 8 שעות
11) מסננים את התמיסה
12) (פה באתר רשום שמחלקים את הכל לבקבוקים ולכל בקבוק מוסיפים גרידת לימון טרייה זוג עלי מנטה טריים וקצת צימוקים טריים. יודעים שזה מוכן כאשר הצימוקים מתחילים לצוף כלפי מעלה. מסננים הכל שוב)
13) מכניסים את המשקה למקפיא 4 שעות לפני השתייה
לדעתי כל הקטע כאן הוא ארוך ומסורבל ודורש אדם שלא עושה שום דבר כל היום, להיות שם אחרי כל 4, כל 8, וכל 10 שעות.
תהנו!
לא משמעותי מבחינת הטעם
עריכה: איככסס יצא לי מגעיל יש לזה ריח של קבאס אבל יצא מגעיל אני מציע לא לעשות מחלה או לחם אחר..גם יש לזה צבע חום לבן כזה אז כנראה שעדיף בהרבה שיפון כמו אבש"ש מפחם מנגלים או ערבה[ההודעה נערכה על-ידי ice_maniac ב-07/08/2006 16:20:08]