Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מתכון לקבאס-Kvas לבקשת ice_maniac

28/07/2006 15:46:51 ice_maniac
בא לי קבאס מישהו יודע להכין?[ההודעה נערכה על-ידי The-Chef ב-01/08/2006 16:34:44]
31/07/2006 12:39:00 The-Chef
אני מניח שהתכוונת לקבאס רוסי
(בירה שחורה)

אז מצאתי מתכון להכנה ביתית פה:

תירגום חופשי שלי:

המצרכים:
500 גרם לחם שיפון פרוס
8 ליטר מים
25 גרם שמרים (רגילים, להכנת לחם)
225 גרם סוכר
4 כפות מים פושרים
1 לימון
2 כפות צימוקים
2 גבעולי מנטה

הביצוע:

1) מכניסים את הפרוסות לחם שיפון לתוך תנור מחומם של 200 מעלות למשך 45 דקות עד שהם מתייבשים (זהירות לא לשרוף כי אז זה דופק הכל ומקבל טעם מר)
2) מרתיחים את המים
3) מפוררים את הלחם לתוך המים הרותחים למשך 5 דקות
4) מכבים את האש ונותנים למים וללחם שבתוכו לנוח למשך 4 שעות מכושים בסמרטוט
5) מפוררים את השמרים רבע שעה לפני שעברו 4 השעות של המים
6) מערבבים את השרים עם הסוכר ועם המים הפושרים ונותנים לכל העניין לנוח רבע שעה
7) מסננים את המים שעמדו ארבע שעות לתוך כלי
8) מגרדים את קליפת הלימון
9) מוסיפים את הגרידות את השמרים ואת המנטה לתוך המים
10) מערבבים הכל ונותנים לכל העניין לנוח 8 שעות
11) מסננים את התמיסה
12) (פה באתר רשום שמחלקים את הכל לבקבוקים ולכל בקבוק מוסיפים גרידת לימון טרייה זוג עלי מנטה טריים וקצת צימוקים טריים. יודעים שזה מוכן כאשר הצימוקים מתחילים לצוף כלפי מעלה. מסננים הכל שוב)
13) מכניסים את המשקה למקפיא 4 שעות לפני השתייה

לדעתי כל הקטע כאן הוא ארוך ומסורבל ודורש אדם שלא עושה שום דבר כל היום, להיות שם אחרי כל 4, כל 8, וכל 10 שעות.
תהנו!
01/08/2006 15:35:27 ice_maniac
תערוך את הכותרת שלי ל"מתכון לקבאס" וכן התכוונתי לזה אני חולה על זה.. חייב לחם שיפון? אפשר לחם רגיל?
01/08/2006 16:33:48 The-Chef
חייב לחם שיפון כדי לתת לזה את הכהות של זה
לא משמעותי מבחינת הטעם
01/08/2006 16:36:42 ice_maniac
אחלה תודה :]
06/08/2006 00:29:42 ice_maniac
סעמק אני מכין את זה אבל עשיתי כמה טעויות ככה אתם צריכים לפרוס את הלחם לפרוסות דקות כמו לחם פרוס אפילו ושזה יהיה דק מאוד ואז לשים בתנור..אממ לפני שאתם מתחילים הכל שימו את המים לרתוח וואי לוקח לזה פול זמןןןעדיף כבר נראה לי להרתיח מים בקומקום ולשפוך לסיר... טוב פעם הבאה בטח יצא יותר טוב חח בנתיים מחכה... כמה ימים בערך זה צריך להשאר במקרר כי שכחתי להוסיף צימוקים ואחרי זה פתחתי ויצאו גזים ושמתי צמוקים..
עריכה: איככסס יצא לי מגעיל יש לזה ריח של קבאס אבל יצא מגעיל אני מציע לא לעשות מחלה או לחם אחר..גם יש לזה צבע חום לבן כזה אז כנראה שעדיף בהרבה שיפון כמו אבש"ש מפחם מנגלים או ערבה[ההודעה נערכה על-ידי ice_maniac ב-07/08/2006 16:20:08]
06/08/2006 11:30:27 sysctl
מגניב אני אנסה להכין את זה מחר או משו
עמודים: 1