Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > עוגת מוס שוקולד קלה להכנה

27/06/2006 19:15:55 The-Chef
של השף דב לוסקי
ניסיתי אותה והיא ממש מדהימה
חיית שוקולד

וזה ממש לא קשה כמו שזה ארוך.. (יעני זה ממש קל)


רכיבים:

25 פתי בר שוקולד
100 גר’ חמאה מומסת
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
350 גר’ שוקולד מריר
380 גר’ שמנת מתוקה
40 מ"ל ברנדי
סוכר טחון לקישוט

אופן הכנה:

מרסקים את הביסקוויטים ומוסיפים את החמאה המומסת.
שמים בצד כ- 2 כפות מהתערובת ואת השאר מניחים בתבנית 26 ושמים במקרר.
מעל סיר עם מים חמים מקציפים את החלבונים והסוכר עד שנעשה למרנג עם גבעות קטנות. (יציב אך לא נוקשה) בערך כ-5 דקות.
במיקרו ממיסים את השוקולד או מעל הסיר עם המים החמים.
מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא יציבה.
מקפלים את השוקולד לתוך החלבונים ואח"כ מקפלים את השמנת המתוקה והברנדי.
מפזרים את תערובת הביסקוויטים שנותרה ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות עדיף ללילה.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר, אפשר להגיש עם שמנת מתוקה שהוקצפה עם אבקת סוכר.
27/06/2006 19:50:50 max
חלבונים זה הצהוב או הלבן?
27/06/2006 20:31:47 The-Chef
חלבון = לבן
דרך לזכור
בתוך המילה חלבון יש חלב
וחלב הוא לא צהוב כשהוא טרי..
27/06/2006 20:56:42 sysctl
אני אישית לא מת על הרבה שוקולד בבת אחת
אני אוהב דברים יותר עדינים


ד"א אכלתי את העוגה הכי מדהימה שקיימת
חברה של אחותי עובדת בקונדיטוריה והיא הכינה לה עוגה ליומולדת

זה חצי כדור שמורכב ממוס דובדבנים באמצע, מעליו מוס פסיפלורה ואת הכל היא ציפתה בשוקולד צ’יפס...
היה דבר אדיר...
27/06/2006 21:01:53 kivzy
אחי אהבתי את השיטה לזכור

נשמע אחלה מתכון
עוד מאט אני מתחיל לעשות עוגות הביתה..
כי המצב בקנטי
27/06/2006 21:02:03 The-Chef
לא הכי מסתדר פה מוס דובדבנים
יש מצב אתה מתבלבל עם ליקר דובדבן?
27/06/2006 21:08:29 sysctl
מסתדר אחלה...
כמות השוקולד קטנה אז היא לא מפריעה לטעם

27/06/2006 21:12:51 The-Chef
אתה בטוח שזה מוס
27/06/2006 21:22:29 sysctl
כן זה היה מוס
זה היה אוורירי, בטמפרטורת החדר, לא נזל, היה קפיצי ובאמת הרגישו שהכינו את זה עם ג’לטין
27/06/2006 21:24:46 The-Chef
אז זה לא מוס
זה ג’לי...
27/06/2006 21:42:32 sysctl
לא בדיוק ג’לי
זה היה פרי מרוסק שייצבו אותו
אבל הוא היה אוורירי כזה כמו מוס
27/06/2006 22:18:57 The-Chef
אבל זה ג’ל, אורירי או לא...
03/07/2006 03:49:34 adir
אני חושב שאפשר לשים טיפה פחות ברנדי ובמקומו ליקר תפוזים....
אפשר משהו כמו 20 מ"ל מכול אחד.. אני חושב שזה יוסיף המון..
07/07/2006 18:36:03 Ratinho
חח, איזו התפלספות..
ד"א חלמון-מזכיר לימון, שאפשר לדעת שהוא צהוב.
עמודים: 1