כעט, בעדינות, לאט, בתנועות מעגליות הזרימו מים מהברז אל הסיר בו אתם מבשלים.
יש לשים לב לקצב ההזרמה שכן קצב מהיר מדי יכול לערבב את המים ולעורר את החיידקים שבהם ואז הם יתקפו את המקרוני (אסון של כל שף חדש).
כעט הדליקו את האש על בינוני עם נטייה למוגדל, המלצה אישית שלי - תדליקו את הגז לבערך דקה ורק לאחר מכן הפעילו את ההצתה החשמלית של הכיריים על מנת להצית את הגז, צורה זו של הדלקה תיתן למקרוני שיתבשל מאוחר יותר במים מעט טעם וריח של "על האש".
את הסיר יש לקרב בתנועות מזוגזגות לכיוון הכיריים ממרחק של כ5 מטר, אם הכיור קרוב יותר יש להתרחק ראשית עם הסיר מהכיריים למרחק הנתון ורק לאחר מכן לחזור.
כעט כאשר הסיר על האש, חכו בסבלנות עד שהמים יתחילו לרתוח, אם אתם שומעים צעקות בזמן שהמים רותחים סימן שהזרמתם את המים חזק מדי וזה החיידקםי מתבשלים, הפטרו מיד מן המים שכן הם מזוהמים ואתם הרי לא רוצים להרוס את האוכל.
כאשר המים הגיעו לרתיחה נסו לא לנשום ולהזיז את האדים, זה ישמור על המים רגועים.
בהצלחה לכולם ובתאבון.