Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > עוף אפוי בשום ולימון

08/04/2006 18:08:19 white wolf
כשנמאס ממתכוני העוף השגרתיים, מתחילים לחפש גיוונים..
הנה למשל גיוון אחד שאצלי זכה להצלחה.

אני קיבלתי את המתכון כך, ללא שום תיבלון נוסף מעבר למה שרשום בו.
לי היה חסר קצת מלח ופלפל, אבל אלה הרי דברים שאפשר להוסיף גם למאכל המוגמר, זה לא משהו שחייב להיות מראש. אז נסו בלעדיהם, ואם יהיה נחוץ - תנו לכל סועד להפעיל את המלחייה והפלפלייה כרצונו..

ככה תכינו את העוף הזה :

המצרכים :
1 עוף שלם או חתוך לחלקים, כרצונכם
1 ראש שום
מיץ מ 4 עד 6 לימונים
50 גרם מרגרינה רכה

אופן ההכנה :
קולפים את השום ומועכים את כל השיניים
מערבבים אותם עם המרגרינה הרכה
מוסיפים את הלימון ומערבבים היטב לעיסה חלקה
מורחים בה את חלקי העוף מכל הצדדים, אם זה עוף שלם אז גם מבפנים
מניחים את העוף בתבנית ומכסים אותה בנייר אלומיניום מהודק היטב בשוליים - כדי ליצור סביבה אטומה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, בערך שעה ורבע עד שעה וחצי
אז מסירים את נייר האלומיניום, ולמעשה העוף מוכן להגשה
אבל, אם אתם אוהבים מראה שזוף יותר - ממשיכים לאפות עוד זמן מה ללא כיסוי

בתיאבון...

מתכון זה שייך לאתר מתכונים.נט ומוגן בזכויות יוצרים
עמודים: 1