Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > עוף "ריו נגרו"

08/04/2006 17:48:56 white wolf
מקורו של המתכון הזה הוא בארגנטינה, והוא מתאים בעיקר לאלה מכם שמוכנים להתנסות בטעמים מקוריים ושונים מהמקובל במחוזותינו..
אני עיקמתי בהתחלה את הפרצוף - שאני אוכל עוף עם תפוח עץ?
ואחר כך היה טעים לי!!
אז נסו בעצמכם כדי לדעת אם טעים לכם, רוב הסיכויים שכן...


הנה, ככה מכינים:
מצרכים:

עוף שלם גדול - כ - 2 ק"ג, או כרעיים באותו משקל
1 בצל בינוני
2 גזרים פרוסים לטבעות
1 עלה דפנה
1 כפית רוזמרין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס יין לבן
מיץ מלימון אחד
1 תפוח עץ בינוני, מגורד
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

רוחצים את העוף או הכרעיים ולייבש במגבת נייר
להמליח ולפלפל (אם העוף שלם אז גם מבפנים)
מניחים בתבנית פיירקס (רצוי, אבל גם תבנית אחרת תתאים)
מוסיפים את הבצל קצוץ לקוביות, את טבעות הגזר, עלה הדפנה והרוזמרין
מוסיפים על הכל את היין
מכסים בפלסטיק נצמד ולהכניס למקרר למשך 24 שעות.
פעם או פעמיים במשך אותן 24 שעות מנענעים את התבנית כדי שהמרינדה תכסה את כל חלקי העוף

למחרת, צולים את העוף באותה תבנית עם כל נוזלי המשרה - מחליפים את כיסוי הפלסטיק הנצמד בכיסוי אלומיניום
צולים את העוף בטמפרטורה של בין 180 ל - 200 מעלות במשך כשעה

בינתיים קולפים את תפוח העץ ומגרדים אותו על מגרדת גסה
מערבבים את תפוח העץ המגורד עם הסוכר והלימון
מסירים את מעטה האלומיניום, מורחים את תפוחי העץ על העוף
מחזירים לתנור לצלייה נוספת של בין 20 ל - 30 דקות, או עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה

בתיאבון...

מתכון זה שייך לאתר מתכונים.נט ומוגן בזכויות יוצרים
עמודים: 1