Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מתכונים לחנוכה

24/12/2005 19:32:01 kivzy
סופגניות קלאסיות


מטגנים צד אחד ואז הופכים ומשחימים צד שני

מרכיבים לכ-40-50 סופגניות:
1 ק"ג קמח
1/2 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים טרופות
¾ כוס סוכר (150 גרם)
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 כפות ברנדי
קליפת לימון מגורדת
2 כוסות חלב חמים (500 מ"ל)

2 ליטר שמן לטיגון עמוק

למילוי: 200 גרם ריבה אדומה רכה
לזריה: אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים.

2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים, הסוכר, החמאה, הברנדי, קליפת הלימון והחלב, ולשים בקרס לישה במהירות איטית עד שכל החומרים יתאחדו לבצק.

3. ממשיכים ללוש במהירות איטית-בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להיתלש מדפנות הקערה. בתום הלישה הבצק דביק ורך.

4. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות. (אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים ולהוציא ולטגן בכל פעם חלק מכמות הבצק).

5. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, ולשים אותו מעט על משטח מקומח קלות. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. הבצק צריך להיות קר, אחרת הוא דביק וקשה לעיבוד. אם מכינים את כל הסופגניות בפעם אחת - כדאי לעבד כמות בצק קטנה בכל פעם, כאשר שאר הבצק שמור במקרר.

6. טובלים חותכן עגול או כוס בקוטר 6-8 ס"מ במעט קמח וקורצים עיגולים. מעבירים ומניחים אותם על מגש שטוח מרופד בנייר אפייה (לא משומן ולא מקומח. חשוב להשתמש בנייר אפייה מאיכות טובה או במשטח סיליקון, כדי שהעיגולים לא יידבקו) במרחק כ-5 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-30-40 דקות.


7. מחממים בסיר 2 ליטר שמן, ומכניסים אל השמן החם (160°) 5-6 סופגניות בכל פעם. מעבירים אותן מהנייר אל הסיר בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה. אם הבצק נוטה להידבק לידיים, אפשר לקמח מעט את האצבעות.

8. מטגנים בסיר מכוסה במכסה במשך כ-2 דקות, עד שהצד התחתון של הסופגניות ישחים. הופכים ומטגנים את הצד שני ללא מכסה, עד להשחמה.

9. מוציאים את הסופגניות המטוגנות בכף מחוררת, ומניחים אותן על מגש מרופד בנייר סופג.

10. זורים על הסופגניות אבקת סוכר דרך מסננת דקה, ממלאים מזרק או שקית זילוף עם פיה דקה וארוכה בריבה ומזריקים לכל סופגנייה מעט ממנה. מגישים מייד.

ממש קל להכנה =]

הועתק מוואלה!אוכל
http://food.walla.co.il/?w=//828924



עוד מתכונים לחנוכה
http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=category.v6&path=search_results&from=recipe_adv_srch&holiday=1959

חג חנוכה שמח@:-)

[ההודעה נערכה על-ידי The-Chef ב-25/12/2005 16:49:27]
24/12/2005 22:19:46 Zibi
יפה על ההשקעה.
24/12/2005 22:24:59 Nameless
קיבצי גם אופה וגם מבשל
25/12/2005 02:07:57 kivzy
חחחח תודע חברלך..
תכינו ותביאו אז תגובות
[סתאםם אתם מחממים לי תלב]

היום אכלתי 3 סובגניות +
ואני לא מפוצץ אני דווקע רעב חחחח
אבל הם היו קנויות..
25/12/2005 16:50:28 The-Chef
המלצה מהגדולי גדולים
תשתדלו שלא לאכול יותר מדי סופגניות
זה משמין בצורה רצחנית...
אחלה השקעה! תמשיך כך ולא נהרוג אותך
26/12/2005 14:18:02 sysctl
איזה משמין
אכלתי אתמול 4 סופגניות + 3 פרוסות של עוגת קריסמס בריטית + 7 עוגיות בערך ואני עדיין רזה P:
26/12/2005 14:27:13 kivzy
גמאני אכלתי כבר פוול סובגניות
אחי זה בגלל שמי שנולד להיות רזה
יהיה רזה
מי שנולד אחרת יכול להשתנות...
[נראה לי]
אנכנו יכולים להקים אגודת הרזים=]
27/12/2005 15:49:12 AL-GATO
יפה יפה =)
27/12/2005 20:09:44 The-Chef
אגודת רזים לא כאן....
28/12/2005 19:21:20 adir
ממממ אנשים רק שתדעו שבכול סופגניה יש 500 קלוריות שזה אומר ארוחה שלמה..
ממ אני אכלתי רק סופגניה אחת עד עכשיו ולא מתכוון לאכול יותר..
28/12/2005 20:55:28 The-Chef
סופגניות זה רעל קלורי!
28/12/2005 22:16:34 sysctl
לא נורא זה טעים

אבל אני שונא תסופגניות שקונים בסופר
יש להן ריבה מגעילה והן מפוצצות בשמן

סופגניות של אמא הכי טעים :)
01/01/2006 01:59:07 kivzy
תמיד אוכל ביתי יותר טעים[כמאת תמיד]
אבל דווקע אני אוהב של מעפיות זה חבל"ז
02/01/2006 12:06:42 dracula_2000
תודה
03/01/2006 18:10:06 -Hawk-
סופגניות זה אויב מס’ 1 של בודי בילדינג:\
גם שמן גם קמח לבן וגם סוכר מזוקק
יאק
מפרק שרירים
03/01/2006 19:55:37 The-Chef
קמח = פחמימות
שמן = רעל
סופגניה = השילוב של שניהם...
03/01/2006 23:31:31 -Hawk-
קמח לבן = פחמימות ריקות
סתם דבר משמין שלא מספק אנרגיה לטווח הארוך אלא רק לכמה דקות בלבד ולא למשך היום
פשוט סתם זלילת קלוריות
במיוחד עם שמן וסוכר לבן
05/01/2006 16:44:47 The-Chef
מסכים
עמודים: 1