המצרכים:
לכרוב:
¼ כוס שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 גבעול טימין טרי
1 גזר, פרוס
1 כרוב כבוש, פרוס
¼ כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור
לנקניקיות:
1 ק"ג בשר עגל טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
עלים מ- 1 גבעול טימין
1 כוס יין לבן יבש קר
פלפל שחור
1 שן שום כתושה (אם רוצים)
מעיים של כבש, נקיים למילוי
מעט שמן לטיגון
חרדל להגשה
או פשוט נקניקיות קפואות...
הביצוע:
הכרוב:
1) מחממים את השמן בסיר
2) מוסיפים את הבצל, הטימין והגזר ומטגנים תוך ערבוב כ- 5 דקות
3) מוסיפים את הכרוב ואת היין ומתבלים
4) מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה
הנקניקיות:
1) לשים היטב את מרכיבי הנקניקיות
2) נושפים לתוך המעי כדי לנפח אותו קצת ומצמידים אותו לפיית האבזר למילוי נקניקיות( מיקסר Kitchen Aid )
3) ממלאים את המעי וקושרים אותו ברווחים שווים בגודל הנקניקיות הרצויות
4) מפרידים בין הנקניקיות ומטגנים אותן טיגון קל במעט שמן
5) מחלקים את תבשיל הכרוב לצלחות, 6) מניחים עליו את הנקניקיות ומגישים עם חרדל
בתאבון!