Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > מתכון לשווארמה כבקשתו של HAWK

23/09/2005 12:43:28 The-Chef
המתכון קצת מרושל אבל קצר ומהיר הכנה (כי רב המתכונים שלי לשווראמה לוקחים שעה עד שעה וחצי)

ל 3-4 אנשים

המצרכים:
לוקחים שווארמה הודו נקבה טרי כ 3 חתיכות שלמות ( בערך 1.2 קילו )להוציא גידים ולחתוך לרצועות דקות
רבע קילו שומן כבש חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום כתוש
פלפל גרוס
מלח לפי טעם
כמון או תבלין לשווארמה ( מה שאוהבים )
רבע כוס שמן
בצל שלם קצוץ דק מאוד ( לא חובה רק אם אוהבים )

הביצוע:
1) מערבבים את הכל ומניחים במקרר לכמה שעות שכל החומרים יתערבבו טוב והניחוחות יכנסו בתוך הבשר

2) מחממים מחבט גריל או פלטה ברזל ושמים עליה את התערובת הזאת לא צפוף שיהיה מקום לערבב ולהזיז

3) מערבבים בעזרת כף עץ או בעזרת כף מתכת שפכטל מכל הצדדים עד שמקבל צבע זהוב

בתאבון!!

(ערוך) שכחתי לציין השווארמה יוצאת דומה מאוד למה שמוכרים ומתאימה מאוד לימי פיקניק או סתם לאכול בחוץ
מתאימה גם לחימום במיקרו יומיים אחרי





[ההודעה נערכה על-ידי The-Chef ב-23/09/2005 12:46:29]
23/09/2005 13:12:14 sysctl
נשמע טוב :)
24/09/2005 20:23:01 -Hawk-
ררררררררר
שיחקת אותה שף שלנו!
הממ מאיפה משיגים שומן כבש?
זה לא יקר?:\
24/09/2005 22:58:26 KIKO
נחמד אבל עדיף שווארמה כבש!
25/09/2005 13:46:38 The-Chef
כל חלקי הכבש יותר יקרים מהבקר, העוף וההודו!
אם לא רוצים שומן כבש - אפשר בלי.
שומן הכבש תורם לעסיסיות של השווארמה.
אני לא אומר שהיא תצא יבשה אבל בטוח שפחות עסיסית
עמודים: 1