ק"ג בננות לא בשלות
ירוקות וקשות
1/4 1 כוסות חלב
1 ליטר מים 1 כפית מלח
1/3 כוס חומץ תפוחים
2/3 כוס שמן זית
2/3 כוס זיתים ירוקים 5-4 גרגרי פלפל שחור שלמים
2 עלי דפנה
הביצוע:
1) חוצים כל בננה לרוחבה
2) לא קולפים
3) מרתיחים בסיר את החלב והמים
4) מוסיפים את הבננות והמלח
5) מבשלים על סף הרתיחה 25-20 דקות עד שהבננות רכות אך עדיין מוצקות
6) מסננים וקולפים
7) פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
8) מכינים תחמיץ מהחומץ והשמן
9) מוסיפים את הבננות, הזיתים, הפלפל ועלי הדפנה
10) משהים בכלי סגור במקרר שעה וחצי לפחות
11) מגישים קר