(4 מנות)
1/2 כוס צנוברים
750 גרם תרד שטוף היטב
4 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות ופרוסות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
הביצוע:
1) מחממים מחבת וקולים את הצנוברים עד שהם מתחילים להזהיב (ללא הוספת שמן)
2) במחבת עמוקה או סיר מחממים את השמן
3) מוסיפים את התרד
4) מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתרד מתרכך
5) כאשר התרד רך מוסיפים את הצנוברים השום, מיץ הלימון ומאדים עוד 5 דקות
6) מוסיפים את השמנת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה
7) מתבלים במלח ופלפל ומגישים