Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > ביצים מקושקשות ונקניק

02/03/2005 01:52:54 Nameless
זה לממש מתחילים. אם מישהו מתקשה שיגיד.
תגידו גם אם זה מאמר טוב או שכולם יודעים איך לעשות את זה, או אמישהו התקשה בהכנה של זה אי פעם.

טוב:
מצרכים
3 או 4 ביצים. תנקו את הביצים עם מגבת כי נשארים נוצות עליהם.
כמות הביצים תלויה בגודל המחבת.
תוציאו מרגרינה, או חמאה למי שלא שומר כשרות.
תצטרכו גם נקניקיות - עדיף נקניקיות קוקטייל (הקטנות האלה) - קונים קפוא. תוציאו בערך 6.
מלח, פלפל.
רוטב צ’ילי מתוק (אפשר גם חריף, או ברביקיו, או לשלב חרדל, קטשופ ומיונז או אלף האיים שזה מיונז מתובל - לא כדאי לעשות את זה חריף מדי, ולא כדאי לתבל בתיבולי אבקה כמו כורכום וכאלה, אלא רק ברוטב נוזלי)
אפשר להוסיף לרוטב צ’ילי המתוק גם קצת רוטב צ’ילי חריף.
רוטב סויה
אולי לימון
הכנה:
תשימו מחבת על האש, על אחד שגודל הגזיה לא גדול (הדבר שממנו יוצא הגז - במטבח רגיל יש בערך ארבעה כאלה) - הנה לדוגמה:
http://images.google.co.il/images?q=tbn:23ft0jbYJx4J:foto.spullenbank.nl/common/img/00/00/01/66/_T16633.jpg
תשימו על חום גבוה לקצת זמן, תשימו חמאה או מרגרינה - לא יותר מדי, תשימו קצת כל פעם עד שתכסו את כל המחבת בחמאה/מרגרינה מותכת (תזיזו את המחבת כך שהחמאה/מרגרינה תגיע לכל החלקים)

תורידו את החום לקטן
תקחו ביצה אחת:
תמונה של איך הביצה צריכה להראות: http://images.google.co.il/images?q=tbn:hY957dPtn9cJ:jaen.saul.ee/3d/egg.png
גודל הביצה לא ממש משנה (המספרים על האריזה)
לפי איך שהביצה בתמונה, תקחו סכין לא חדה ותתנו מכות קטנות לרוחב הביצה בקו ישר לכולה, לא יותר מדי חזק - יעופו חתיכות קטנות כשזה חזק מדי, ויהיו סדקים לא מסודרים.
הסדק צריך להיות כמעט בלתי נראה ובקו ישר!
תשימו את הידיים ככה:
שני האגודלים באמצע הקו פונים למטה, ועם אצבעות של יד אחת - רק כמה אצבעות, תשימו מעל הסדק (האצבע תהיה על שני הקטעים מצדדי הסדק)
ואצבעות יד שניה רק בצד אחד.
תלחצו חלש עם האגודלים, ותפרידו את הקליפה.
תשימו לב שעושים את זה מעל המחבת.
תזרקו את הקליפה, ואם קליפה כלשהי נפלה למחבת תוציאו אותה עם מזלג.
תקחו מזלג אחר ותערבבו את הביצה מהר כי המחבת החם יטגן את הביצה מהר יותר כי הוא לא התקרר ממש. תוסיפו את כל הביצים.
תוסיפו בערך קורט מלח וקורט פלפל (קורט הוא הכמות שאתם לוקחים בין שתי אצבעות - אגודל ואצבע)
תערבבו שוב. תוסיפו קצת לימון אם אתם רוצים.
אחרי כמה דקות (תמשיכו בזמן הזה מדי פעם לערבב שוב) תוסיפו קצת רוטב סויה בשני צדדים של המחבת, ותערבבו עם הביצה.
תוסיפו רוטב צ’ילי - מתוק ואז חריף.
תערבבו שוב.
אחרי כמה דקות תפשירו את הנקניקיות קוקטייל במיקרוגל לכמה שניות.
תשימו במחבת ותערבבו.
תתנו לנקניקיות להטגן כמה דקות.
הכי טוב לדעת מתי זה מוכן זה לפי טעימה.
הביצה כבר לא נוזלית, יש לזה טעם נורמלי.
תשימו לב שהביצה משחימה - כשהיא משחימה להפוך צד או להוציא אם זה כבר מוכן.
לא כדאי להשחים יותר מדי מכל צד.
ובתיאבון
אם רוצים - קוקה קולה ולחם.
מאוד טעים
אם התקשיתם - תגידו לי
אם אתם חושבים שאני מפגר - תגידו לי
[ההודעה נערכה על-ידי Nameless ב-02/03/2005 02:56:50]
02/03/2005 02:40:04 silicon_wolf
"תשימו על חום גבוה לקצת זמן, תשימו חמאה או מרגרינה - לא יותר מדי, תשימו קצת כל פעם עד שתכסו את כל המחשב בחמאה/מרגרינה "

לא מומלץ (:
02/03/2005 02:53:49 Nameless
חחח...תיקנתי, תודה
07/04/2005 00:02:21 -Hawk-
בלעט
נשמע טעים
עמודים: 1