במאמר הקצרצר הזה אני אנסה לתאר את אחת משיטות הבישול למתחילים שלי.
השיטה תתאים לכל דבר מלבד בישול ירקות שונים מתפוחי אדמה.
לאחר הקריאה תדעו איך לבשל דברים מאגניבים כמו:
ספגטי
פילמני
קרטושקה
אורז
וכו’...
אין לי מצלמה דיגיטלית אז נאלתר תמונות מגוגל.
קחו סיר בינוני רצוי מנירוסטה-אגב נירוסטה זה עיוות של no rust
ה סיר רולזי כי יש לו גם מסננת וזה טוב.
מלאו אותו בחצי עד שני שליש מים ושימו על אש גבוהה עד לרתיחתם.
מה זה רתיחה קיקו שואל?
רתיחה זה כשהמים עושים בועות ונורא חמים.
בכל אופן אחרי שהם רותחים בפראות והכל תוסיפו קורט מלח (יעני קחו מלח עם האצבעות וזרקו למים)
עושים את זה משתי סיבות.
האחת היא שהמים לא יגלשו אחרי שנוסיף את וואטאבר שאנחנו רוצים לבשל ודבר שני עקב חום המים המליחות נספגת במזון בדיוק במידה הרצויה...במידה ואתם סומכים על ההמלחה של המים אצוי להוסיף יותר מקורט מלח.
במאמר הזה אני אדגים עם פילמני כי יש לי הרבה ניסיון איתם.
אז מה זה פילמני?
אלה פשוט כופתאות בצק ממולאות בבשר בקר טחון
יאמי..
בכל אופן ניקח את הפילמני אשר נקנים קפואים בארץ-אני לא יודע מה עושים עם כאלה שמוכנים בבית ואבי לא בבית לשאול..
בכל אופן זורקים אותם פנימה אבל תשאירו איזה 4-5 ס"מ מהסיר שלא תהיה הצפה וכאלה-מנמיכים לאש בינונית++
ומחכים שהמים ירתחו בשנית-אז אנחנו יודעים שהם מוכנים וזה תקף לגבי כל דבר שאתם מבשלים מלבד תפוחי אדמה כי אז צריך לחכות עוד כ 5-10 דקות אחרי הרתיחה בגלל שתפוח אדמה הוא קשה יחסית ובעל צפיפות גדולה..
בכל אופן מוציאים את הפילמני ומפרידים מהמים -הן באמצעות הוצאת הרשת אם יש לכם או באמצאים אחרים (לי יש כף מיוחדת עם חורים)..
בכל אופן שמים בצלחת ובתאבון.
הצעת אכילה:
שומרי כשרות:תערבבו מיונז עם קטשופ וממש טיפה חרדל (מתוק או חריף) לרוטב בו ניתן לטבול אותם
אחרים:אני אישית אוה לאכול את הפילמני שלי בתוספת שמנת ואנשים אחרים שאני מכיר אוכלם אותם לרוב עם אשל או יוגורט כלשהו-אני בעד..
גודלאק ורק שתדעו שאני לא אחראי לשום דבר שעלול לקרות לכם כתוצאה מבישול לא נכון או משהו כזה אז תמיד תיעזרו במבוגר ילדים!
יום טוב.