Logo

רד-בורד: ארכיון

ראשי > בישולים > אורז לסושי או:האורז המגניב שאוכלים בכל אנימה יפנית

10/09/2004 14:41:57 silicon_wolf
האורז הזה מיועד לסושי אבל אני חושב שזוהי מנה מצויינת גם בפני עצמה.

מצרכים:
2\1 כוס חומץ רגיל טבעי או חומץ אורז
75 גרם (4כפות)סוכר
כף מלח
2\1 קילו אורז עגול(לא חובה עגול)
750 מ"ל מים (3 כוסות)

אופן ההכנה:
1.מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח עד שהגרגירים נמסים בלי לחמם את החומץ. מכסים ומעמידים בצד.
2.שוטפים במהירות את בקערה את האורז שלוש ארבע פעמים עד שהמים נקיים . לא משרים את האורז במים כדי שהגרגירים לא יישברו.
3.מכניסים את האורז לסיר בינוני(רצוי מאלומיניום) . מכסים במים ומעמידים את הסיר ללא מכסה על הלהבה. משחקים עם האש כך שמשך הזמן שהמים יגיעו לרתיחה יהי 10 דקות בדיוק!!!
4.מכסים את הסיר במכסה,מגבירים את האש עד לרתיחה חזקה ומבשלים במשך 10 דקות.
5 מעבירים לאש הקטנה ביותר ל10 דקות נוספות שבהן לא מרימים את המכסה.
6.מכבים את האש בלי להרים את המכסה למשך 10 דקות נוספות.
7.יוצקים את התערובת על האורז מערבבים ובתאבון!!!!

אגב הצעת הגשה:
שימו קצת רוטב סויה בצלוחית לטבילה ופרוסות של צנונית לבנה בצד-משו משו.

10/09/2004 18:01:00 11010010110
הסושי השלם: יש להם כמו נייר ירוק כז שעושים מדגים או משו דומה ועוטפים איתו תאורז לצינור כזה
10/09/2004 19:28:45 CJtheSecond
טעים ביותר..טעמתי
10/09/2004 19:56:03 Enimos
הסושי קיים כסושי ברול, קונוס, ניגירי סושי ורבים אחרים דוד שלי יודע להכין סושי וסושי זה מגעיל כי דגים זה מגעיל ומאכלי ים זה מגעיל.[ההודעה נערכה על-ידי Enimos ב-10/09/2004 19:57:55]
10/09/2004 22:19:56 nickless
זה אצות (הנייר הירוק) וסושי שולט!!
11/09/2004 13:38:54 Enimos
"נייר הירוק" נקרא "נורי"
11/09/2004 14:02:48 silicon_wolf
אצות נורי*
11/09/2004 17:19:39 Enimos
נורי זה אצות דחוסות
11/09/2004 20:52:02 ponti
בע

ואיכ נדע שהמימ הגיעו לרתיחה ואיכ נדע על איזה להבה צריכ לשימ כדי שזה יגיע לרתיחה תוכ עשר דקות?

פונטי, בע!
11/09/2004 20:57:03 silicon_wolf
עניין של ניסוי וטעיה...
אני לא הייתי שם את הלהבה על המקסימום או על המינימום...ובמקומך גם הייתי שואל את אחד ההורים.
12/09/2004 14:40:19 nickless
לאיזה מטרה החומץ?!
12/09/2004 15:15:06 silicon_wolf
לרוטב...למעשה זה רק החרא שמצפים את זה... חומץ מלח וסוכר...
12/09/2004 17:36:41 nickless
בעעעעע חומץ?!
וסוכר ומלח?!
זה לא נשמע טוב......
אני לא אנסה את זה כי יש לי טראומה מהכנת אורז...
מי ידע שאורז תופח? זה לא אשמתי ששמתי חצי שקית וזה תפח פי 3.....
12/09/2004 18:39:56 silicon_wolf
ן שיט האעפנס...אבל דא לך שנוצר רוטב חמוץ מתוק משו משו...אגב אם אתה סוטה כמוני אתה יכול להוסיף שתי כפות רוטב סויה במקום כף מלח.
07/04/2005 00:07:36 -Hawk-
חעחע
מאגניב
עמודים: 1